Leta i den här bloggen

söndag 18 maj 2014

Kuuluisat

Googlasin aihetta Fam,ous Jews from Sudetenland. siis jos on joku merkittävä tiedemies, taiteilija, säveltäjä j jäänyt henkiin näöistä ihmiisitä. Löysin tällaisen nettilähteen:Otan talteen koska siinä on arvioidut Mooseksen elinvuodet . Mooses syntyi noin 3405 vuotta sitten.
http://www.scientificpsychic.com/search/famous-jews.html
Mutta  mitä tulee Sudeettimaan juutalaisiin- he ovat  "kuulumattomia"-  liian nopeasti maanpäältä kadonneita.  Se hirveä paatos ja kohorttivoima, jolla natsit ryntäsivät Tsekkoslovakiiaan on jauhanut maan vanhurskaat alleen kuin pölyn. Natseilla oli jonkinlainen  Hengen  tilavuuksi  tuhoava, amorfinen hävityksen  viettymys- Jonkin aikaa okkupaation murskaavan myllyn jälkeen tuli  se Kristalliyön ryöstömurhien  sarja.
Sudeettialueelta on Schindlerin  elämänhistoria  poikkeus.

Kirjallisuus suomeksi. Jos etsin juutalaista kirjallisuutta suomeksi Google tarjoaa Raamttua, mutta  tätä en katsoisi  varinaiseksi  juatalaiseksi kirjallisuudeksi , vaan Juudan kansan kutsumustehtäväksi, joka on saatu suomennettua  ja omaksuttua asteittain myös suomalaiseksi kutsumustehtäväksi vuosisatojen varrella.
Mutta kiinnostavaa on aivan  siis inhimillinen kirjallisuus. Raamattuhan on se mitä Jumala tahtoi Juudan kansan kirjoittavan ihmiskielellä   muistiin.  Nyt kiinnostaa mitä israelilaiset ITSE haluavat kirjoittaa nyt aikojen lopulla, sillä - tätä kirjallisuustyötä helpottaakseen Jumala  antoi Johanneksen Patmoksella ilmoittaa, että Hänen antamaan tehtäväänsä, Kirjoituksiin,  Raamattuun, ei pidä  lisätä yhtään mitään eikä siitä poistaa yhtään mitään. Se on Jumalan Sana. Mutta nyt saa sitten israelilaiset kirjoitaa ihan  omia kirjojaan. kuten suomalainenkin ja muut  kynäniekat.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar