Leta i den här bloggen

lördag 24 maj 2014

Dehumanisaatio, ihmisoikeuksien riisto natsismin olennaisin merkitsijä

Dehumanisaation kohdistaminen  laillistettuihin lääkäreihin ja tuomareihin, opettajiin, ja muihin laillistettuihin kunnallisiin ja valtiollisiin  tai instituutioiden virkamiehiin on  käytännössä irtisanomista, palkkatyön  lopettamista , elinkeinon poisottamista,heidän omaisuutensa ryöstöä ja  sitten jokaisen juutalaisen lääkärin ja heidän perheensä  fysikaalista tuhoa, annihilaatiota.
Jos tämä dehumanisaatio  toteutettiin   1930-1945  aikoihin  silloisiin juutalaisiin  virkamiehiin, niin jäljelle jäänyt  vastaavien  ammattialojen hoito ja palkansaanti  on suurimmaksi osaksi ollut  natsimielisten  virkailijoitten käsissä ja heillä on todennäköisesti ollut  aikaa toimia  poliittisesti "näkymättöminä" ne 60-  70 vuotta, mitkä  nyt ovat kuluneet.  On odotettavissa että siitä kylvöstä nousee täysin kypsä uusnatsistinen sukupolvi ja virkamieskunta, joka jatkaa keskeytymättä  kolmatta valtakuntaa  ns Neljänteen valtakuntaan ja on todennäköistä, että  konsekventti diskriminaatio on kaikissa valinnoissa kaikissa portaissa ollut toiminnassa  1945 jälkeenkin- ja Eurooppa voi olla  hyvin antisemitistinen, antijuutalainen, mikä  ilmenee esim islamin israelilaisvastaisuuden  roihuavana  leviämisenä  ikäänkuin  rohtimissa- siis valmiissa maaperässä, joka ottaa mieluummin vastaan valheen , Raamatun kieltämisuskonnon ( islamin) kuin  totuuden, Raamatun uskonnon, joka suojaa Israelin  kansaa, kristillistä oikeusvaltioelämää  ja Israelin valtiota.  Pidän hyvin todennäköisenä,  että on tulossa  uusi juutalaisvaino, ---- tosin nyt israelilaisvaino, koska  täystuhon  toteutus Holokaustissa synnytti juutalaisten keskuudessa vihdoinkin konkreettisen  itsenäistymistarpeen ja oman valtion ja puolustusarmeijan. Joten uusi  dehumanisaatioyritys ja annihilaatioyritys  tulee  johtamaan  Israelin taholta  puolustussotaan.
Viime viikkoina on mieleeni tullut kysymys: kuinka monta juutalaista  lääkäriä menetti virkansa ja joutui dehumanisaation koneistoon ja surmattiin?  Onko  luvut tuhansia, kymmeniätuhansia, satoja tuhansia?
Siis he olivat  akateemisesti koulutettuja, Yliopistollisen laillistuksen saaneita ihmisiä - pyhittäneet elämänsä ihmisten parantamiseen- kuten (oikeat) lääkärit perinteisesti aina ovat tehneet -  ja  yhtäkkiä  heitä surmattiin  alastomina, jopa  omin käsin tehtyihin hautoihin tai  muuta vastaavaa surmaa täydellisen dehumanisaation jälkeen.
Onko lääkäreitä, jotka  selvisivät hengissä Holokaustin ajasta ja missä on heidän todistuksensa?
Löysin kolmesta naislääkäristä Adina, Gisella  ja   Lucie, heidän elämäntarinansa :Huomaan että joku toinenkin on pohtinut  akateemisesti koulutettujen, lääkäreiden, kohtaloa Holokaustissa.
 http://nikthehistorian.blogspot.se/2007/04/jewish-physicians-in-holocaust-warsaw.html
Kun tätä kirjoitan muistelen vuonna 1968  tapaamaani läääriä,  eräällä klinikalla jonne sain IFMSA stipendin Suomesta.  Osastoa johti  tri Chaim, tohtori Elämä.
Ja Euroopan annihilaatioita johti  tohtori Kuolema. ja hänen kaltaisensa kuolemna kätyrit. Israerlilaisystävieni joukossakin oli niitä, joita tohtori Kuolema ( Mengele) oli leikellyt Auschwitzissa. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar