Leta i den här bloggen

torsdag 17 oktober 2013

Valkeuden ja Pimeyden lasten välisestä taistelusta . Itävallan osuudesta

  • Theodor Herzlin elämästä . Hänen nimensä on Benjamin  Susi Varjon Vuorelta, Benjamin Zev HarZel.
Wikipedia antaa hieman tietoa siitä,  miten hän johtui luomaan Juutalaisten oman valtion ajatuksen. Hän oli 18- vuotias tullessaan Itävallan Wienin opiskelemaan, Euroopan silloiseen kultuurikehtoon.
 http://fi.wikipedia.org/wiki/Theodor_Herzl

"Theodor Herzl (unk. Herzl Tivadar, hepreaksi ‏בנימין זאב הרצל‎, Benjamin Ze’ev Herzl ; 2. toukokuuta 1860 Budapest3. heinäkuuta 1904 Wien) oli itävalta-unkarilainen juutalainen journalisti ja nykyaikaisen sionismin luoja. Hänen hepreankielinen nimensä oli Binjamin Ze'ev.
Benjamin Ze’ev Herzl syntyi Budapestissa Unkarin puolella saksankieliseen perheeseen joka muutti Wieniin kun hän oli 18-vuotias. Wienissä Herlz opiskeli lakia, mutta journalismi ja kirjallisuus kiinnosti enemmän. Hän oli Neue Freie Pressenin toimittajana Pariisissa ja matkusteli muun muassa Lontoossa ja Istanbulissa. Myöhemmin hän oli toimittajana Wienissä. Herzl ei nuoruudessaan välittänyt lainkaan juutalaisuudesta; hän ei osannut hepreaa eikä jiddišiä ja pukeutui kuin kuka tahansa keskieurooppalainen nuorimies. Lisäksi hän osti jouluisin joulukuusen, eikä antanut ympärileikata poikaansa. Nuorena miehenä Herzl liittyi Burschenschaft-nimiseen järjestöön joka kannatti Saksan yhdistämistä. Järjestön motto oli: Ehre, Freiheit, Vaterland (suom. Kunnia, Vapaus, Isänmaa). Järjestö ei ollut aluksi juutalaisille vaarallinen.

Der Judenstaat,  JUUTALAISVALTIO

Herzl-balcony.jpg
Ensimmäisen kerran Herzl kiinnostui juutalaisten asemasta vuonna 1881, jolloin hän kuuli Venäjän pogromista. Uutinen teki hänen mieleensä pysyvän vaikutuksen. Huhtikuussa 1896 Herzl julkaisi kirjan nimeltään Der Judenstaat (suom. Juutalaisvaltio, 2010). Kirja toi Herzlille mainetta etenkin juutalaisissa piireissä. Herzlistä tuli sionismin suurimpia puolustajia. Suurin vaikuttaja oli Dreyfusin tapaus, jossa ranskalaisen kapteeni Alfred Dreyfusin väitettiin välittäneen saksalaisille sotasalaisuuksia. Dreyfus menetti kapteenin arvonsa, ja hänet tuomittiin sotaoikeudessa. Tärkeimpänä syynä Dreyfusin tuomioon olivat luultavasti hänen juutalais-elsassilaiset sukujuurensa. Sotaoikeudessa hänet tuomittiin osittain väärennettyjen todisteiden perusteella. Samalla voimakas antisemitismin aalto levittäytyi ympäri Eurooppaa. Dreyfusin tapaus levisi muun muassa Wieniin, ja itävaltalainen poliitikko Karl Lueger ylisti Dreyfusin kohtaloa ja antisemitismiä. Luegerin puheet ja vainot vuonna 1895 antoivat Herzlille ainoaksi mahdolliseksi aatteeksi juutalaisvaltion perustamisen antisemitismin välttämiseksi."

  • Mutta  Hitler oli syntynyt Braunau am Inn-  nimisessä paikassa Itavallan pohjoisrajalla vuonna 1889.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Braunau_am_Inn.
Hitler kirjoitti  nuorena miehenä maailmanlaajuisesti tunnetun  Taisteluni - kirjan vuosina 1924- 1926 ja ensimmäinen osa oli hänen oman elämänsä 35 ensi vuoden selvittelyä ja toinen osa hänen poliittista ideologiaansa, josta  koitui  suuri murha-aalto maapallolla,  Suur-saksalaisen  imperiumin  kehitysyritys, missä  suurimpana vastuksena nähtiin kansainvälinen juutalaisyhteiskunta.

 Siitä  seurasi, että ilman valtiota ollut  juutalaisväestö  eri seurakuntineen maapallolla jäi   jälleen alttiiksi  1900- luvullakin sivistyksen kehdossa  Euroopassa  sanomattomalle  vainolle ja tuhovimmalle-  progressiivisesti myös globaalisti , ja käytännön ratkaisuna oli oma valtio, kuten Herzl oli  jo edeltä ennustanut.
Myös  valveutuminen kansakunnissa -  Valkeuden lapsissa- aiheutti Liittoutuneen vastaiskun Hitlerin annihiloiviin pyrkimyksiin, jolloin kaikenkaikkiaan II maailmansota koitui yli 50 miljoonan ihmisen kuolemaksi.
  • ITÄVALLAN OSUUDESTA JUUDAN KANSAN HISTORIASSA
tarkemmin lähteessä
 http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/vjw/Austria.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar