Leta i den här bloggen

måndag 9 december 2013

Aiempi kirjoitus 2007 ja 2009 Leil bedollah- kristalliyöstä


  • 8.11.2009 

 JPost kertoo, että on ilmestynyt hakaristejä etelä- saksalaiseen Dresdenin synagogaan, nyt kun on Kristalliyön muistopäivä  jälleen edessä. Hakaristit ja muut natsismin symbolit oli piirretty ulompaan muuriin uudessa synagogassa.  Huomenna on 71. vuosipäivä vuoden 1938 vainojen kristalliyöstä, Night of Broken Glass-pogrom. Sinä yönä 91 saksan juutalaista sai surmansa, yli 200 synagogaa  tuhottiin ja yli 7000 juutalaisten omistamaa liikettä vandalisoituun ja ryöstettiin valtiojohtoisissa  antijuutalaisissa mellakoissa.

The vandalism comes just ahead of the 71st anniversary Monday of the 1938 Nazi Kristallnacht - Night of Broken Glass - pogrom. On that night, at least 91 German Jews were killed, more than 200 synagogues were destroyed, and more than 7,000 Jewish businesses vandalized and looted in state sanctioned, anti-Jewish riots.
  • 2007

Leil Bedollah_ Kristalliyö _ Mikä se oli?

Mitä tarkoittaa kristalliyö?

Europassa kytenyt viha ja aggressio pukeutui toimintamuotoon ja oli tuhota Euroopan koko juutalaisväestön. 9-10.11.1938 Saksassa purkautui kasvava vihollisuus juutalaisia kohtaan hävitykseksi, jolloin 7 500 liikelaitosta tuhottiin, synagogia poltettiin 267, sadoittain ihmisiä surmattiin yllättäen ja 30 000 vangittin ja kuljetettiin keskitysleiriin. Natsipuolue piti luetteloa, jonka mukaan ihmisiä vangittiin tai kuulusteltiin tai tuhottiin ( pogrom). Natsit itse kutsuivat päivän valtiokristalliyöksi- sana kristalli oli peitenimi vandalismille ja hävitykselle.

Kiihdytystä sellaiseen lynkkaus- ja vandalismimielialaan saatiin siitä, kun 17 -vuotias poika Herschel Grynspan oli 7.11. surmannut erään saksalaisen diplomaatin, sihteerin E v Rath. Mutta vandalisaatio oli jo aiemmin päätetty tehdä ja sen ajatus oli ilmassa ja ehkä paperilla - sillä vain ei ollut ollut tarpeeksi ilmenemistapoja, valmista  kanavoitua käytösmallia;  kansan moraalia ei oltu vielä mädätetty ja kansan massoja kiihdyttävää voimaa ei oltu provosoitu alhaisesti esiin aiemmin. Olihan kyse yhteiskunnan rauhallisesta ja työteliäästä kansanaineksesta, kulttuurin kärkijoukosta, joka nyt haluttiin manipuloida valhepropagandalla roskajoukon lynkkausmielialan kohteeksi ja takana oli natsijohto. Aggresion hypomaaniseen akseleraatioon ja prosessointiin osallistui Hitler, Göebbels ja Göring organisatorisesti ja lietsomalla. Aggression kanalisoituminen toimintamalliin sinä kristalliyönä aloittikin sitten kulminaation varsinaisessa holokaustissa, juutalaisten täystuho-ohjelmassa

Vaara on se, että kerran toteutunut prosessi on läpikäynyt inkarnaationsa vaiheet ja tuho-ohjelma on valmiina ja se voi yhtäkkiä stereotyyppisesti aktivoitua uudestaan. Aktivaatio tehdään tietysti seuraavalla kerralla käyttäen viruksen strategiaa, kamouflage ilmiöllä maskeerataan pinta, mutta ydin on sama.

Sen takia on syytä huomioida Saksan juutalaiselta seurakunnalta nykyään tulevat hälytysmerkit, siellä kerrotaan että aika on miltei kuin ennen kristalliyötä ennen vuotta 1938 - eikä ole mahdotonta, että nykyinen uusi sukupolvikin yhtäkkiä kehittää tuon vandalismimallin jossain asteessa ja kuka milläkin motiivilla, mutta voi olla niitä, jotka yleiseen vandalismiin maskeerautuneena hyökkäävät tarkoituksella juuri juutalaista seurakuntaa vastaan, mutta sitä ei panna merkille yleisen hälyn aikana.

Valheellinen maski on sitten syyttää vain yleistä tuhoamista tai alkoholia yms. mikä harhauttaa tuomioistuimia ja poliisia. Alkoholin vaikutus  on yleinen tuhotyön motiivin pesutapa. Suomalainen varsinkin tietää, miten alkoholia käytetään maskina rikoksiin ja sillä koetetaan lieventää sitten rangaistuksia. 

Terästyminen kristalliyön toistumisen uhan takia kannattaa tehdä. Kansainvälinen terrorismi ei häikäile tehdä kristallipäiviä, kuten New Yorkin kaksoistornien tapauksessa. Se ei ollut kristalliyö, vaan päivä.

Eikä ole ollenkaan realistista edes kuvitella, ettäkö maailmassa ei olisi joitain henkilöitä suunnittelemassa edelleen vastaavia kristallipäiviä tai öitä. Asia voi koskea kaikkia hyviä rauhallisia kulttuurelleja ihmisystävällisiä yhteiskuntia, mutta varsinkin jostain syystä erityisesti Israelia ja USA:ta ja niiden ystävävaltioita. Juuri on ollut Ruotsin televisiossa uutinen tavattoman pahasta ilmiöstä: Koululaitoksia on sytytetty tuleen 500 vuoden aikana. Tämä on aivan tavaton tuho. Ennenkuulumatonta. Onko takana yksi vai 500 tekijää saa pohtia.

Kun palestiinalainen tihutyöintifada alkoi progredioitua, siinä tehtiin aina joukoittain jotain erittäin suurta ekonmista kiusaa ja tuhoa israelilaisille Esim lukematon määrä pikkuautoja varastettiin ja sitten lukematon määrä linja-autoja poltettiin. Sitten tuli aina epidemian tapaisesti jotain uutta ja aina uutta tihutyötä, josta varsinaisesti Israel ei oikein pystynyt kenellekään raportoimaan tai kertomaan.  kaikenlaiset tuhopoltot , puutarhojen ja metsien tuhopoltot olivat yksi ketjuilmiö. Samoin salamurhat, joita tuli yllätten kautta maan esiin. Intifiadassa oli tarkoitus saada israelilaiset pelkäämään siviilialueillakin henkensä edestä joka päivä. Siitä ikuisesta tuhopoltto ja tihutyöaallosta, autojen salakuljetuksista ja varkauksista ja muitten koneitten ja kommunikaatiovälineitten ym varkauksista sitten Israel rakensikin sen aidan, joka hieman ainakin vähentää ryöstäjien kulkureitejä. Se on ekonomisesti edullista. Paljon onkin stabiloitumista tapahtunut Israelin ekonomiassa, kun on vähän välitetty estää jatkuvat ryöstöt. Moraali ja käsitys oikeasta näyttää olevan muissa uskonnoissa poikkeuksellista laatua. Israelin uskoon kuuluu hyvin suuri salliminen, esim sallitaan puutarhojen uloimpien hedelmien poimiminen, jos ohikulkija niitä haluaa ohimennen syödä. Sitä noudattaa koko Raamatun historia, esim Jeesus kävi hakemasa niitä Mooseksen viikunoita viikunapuusta ja suuttui, kun ei oltu jätetty nääntyvän ohikulkijan hedelmää puuhun jäljelle. Hyvin pitkälle asioita voi mennä ennenkuin asetetaan tikkua ristiin asiassa. Mutta kun asiat paisuvat sellaisiin mahdottomuuksiin, mitä tihutyötä nyt intifada on, niin täytyyhän se kirjoittaa muistiin. Kaksi pikkujoukkoa ihmisiä pienellä pläntillä maan kamaraa voivat kyllä rakentaa suloisen pienen hienon maan yhdessäkin, hyvänen aika. Mutta näyttää siltä että toinen rakentaa ja toinen purkaa, toinen purkaa ja toinen ryöstää. Kyllä siinä vähitellen toisen saharankin aikaansaa sitä menoa.

 Asia on paljolti niin paikallinen, että siinä nyt ei voi sanoa kaukaa  paljon mitään, kuitenkin paikoitellen siellä on yhteistyötäkin ja hyvin suurta edistystä. Omasta mielestäni maa on Israelin ja arabit jotka siellä asuvat, voisivat todellakin olla israelilaisia minoriteettina.  Onhan sitä nähty minkälainen on arabien yksin hoitama maa, jossa on eliminoitu  joka ainoa "muu". Israelin Maa on aina ikuisesti Israel Mooseksen antamissa rajoissa. Eri asia on, jos Jaakob on sen haltijana. Mutta asia on tietysti sikemiläisten ja Jaakobin joukon keskeinen kuten ennen. Toivottavasti vaan siellä ei olla toisille niin pahoja kuin mitä natsit kaikille muille olivat päästyään  valtaan. .Islam on  myötämielinen ja  nöyrä ja hyvä,  kun islamilaiset ovat vähemmistönä, mutta  tilanne muuttuu heti jos he saavat ylivallan esim näissä Pohjoismaissa. Siinä on  töppösen alla joka löppönen. Islam ei tunnusta yhtään valtiota, joka olisi rakennettu muulle perustalle kuin  heidän, mikä on täysin epävaltiollinen luonteeltaan.

23.10.2007   päivityksin 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar