Leta i den här bloggen

tisdag 30 maj 2017

ISRAEL ja VESI

http://www.kkl-jnf.org/water-for-israel/israel-fourth-aquifer/
Tämä on on ihana artikkeli. En tiennyt että Mizpe Ramon on myös  saanut vettä.  Ja tuo Liman- ajatus oli jo toteutunutta.
Nimittäin minulla on vain paha aavistus että Kinneretin suhteen n on jotain katastrofia lisääntymään päin,   Kun näin sen unen ennen Israelin matkaa  Kinneretistä ja  mustasta aukosta Jordanin suussa, en tiennyt että on olemassakaan mitään sinkhole  ongelmaa siellä iraelissa.  Nyt kun kuulin ystävättäreltäni että sellainen  vaara on jossain  kuolleen meren tienoolla rantamilla, niin kirjoitan vielä ajatuksen tähän.  Olin tulkinnut ajatuksissani uneini  hengellsiesti esim että ehkä uskovien  kasteen merkitys alkaa sumentua ihmiskunnassa jne.

Siis se uni minkä näin oli tällainen:
Uin siinä Magdalan rannassa lähellä sitä majataloa,  jossa  1967 meidän kibbutsijoukko yöpyi ja ui.
(Siinä 1967   luterilaisena kelluessani aikanani  pohdin kasteen merkitystä. Kävinkin sitten Turun Vapaaseurakunnassa uskovien kasteella  syksyllä 1967 kovassa pakkasessa Usko Piikkilän aikana. En niihin aikoihin teinnyt että Syväntö asui siinä lähistöllä ja hän kastoi suomalaisia pyynnöstä Jordanissa. olin vielä kovin harkitsevainen siihen aikaan asian suhteen).

Unessa 2017  siis   kelluin vedessä kuten  silloinkin.  Sitten nyt unessa Jeesus tuli  Safedin suunnalta  ja käveli järven päällä ja tuli luokseni ja veti minut kädestä istumaan: Tali takuumi! Sitten nousin vedessä istumaan  kuin se olisi hyvin matalaa vettä ( tai siis hyvin suolaista) ja sitten Hän jatkoi kävelyään veden päällä kohti Jordanin suuta ja siellä oli kuin syöveri, kuin musta  aukko ja Hän meni sinnepäin  alemmaksi ja katosii näkyvistäni.

Aloin pohtia  herättyäni, että mikä tuo asia oikein on.  Siis se on  sittenkin varsinainen vesiasia.  Mutta  Taivas tietää sen ja jotain Jumalan apua siihen on  tulossa.  Jeesuksen nimi on Jeshua ja jos Hän  menee siihen ongelmaan katsomaan, niin varmaan siihen tulee jotain neuvoa taivaasta kun neuvoa ja viisautta pyyttää.  Nyt tiedän jo asiasta niistä sinkhole asioista.  Nehän ovat   vaaroja joihin ei kenekään pitäisi joutua.

Ehkä Kinenret pitäisi "rauhoittaa " veden oton suhteen  useaksi vuodeksi- jos se nyt enää pystyy  kupeeraamaan tilannetta. joka voi olla kiihtyvä.  En tiedä.  Olen neuvoton.  Hyvä kun  hankitaan juomavettä ulkomailta, harrastetaan desalinaatiota ja kaikkia sitä mitä on jo saatu aikaan.  ja varotaan että kukaan  ei joudu vaaroihin, kartoitetaan muutoksia. Auttaisikohan ontelojen täyttö soralla ja maa-aineksella - sitä mukaa kuin  uusia onteloita tulee. vuorien  materiaalin tasoitus ja  siirto onteloihin, ettei niihin  putoa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar