Leta i den här bloggen

torsdag 10 maj 2012

Lag BeOmer-uutinen

Aivan kuin aikoinaan taistelussa amalekilaisia vastaan- Mooses sai avukseen molemmille käsivarsilleen kannattajat . Nyt on samantapainen apu  muodostunut Israelin presidentille hallituksen  järjestäytymisesä  Likud ja Kadima ovat muodostaneet  yhteishallituksen ja Sh Mofatz on tullut varapääministeriksi.

Uskollisen Gawrielin uutiset: 
KESKIVIIKKO 09.05.12
1. SUURIMMAN shokkivaikutuksen alkaessa hälvetä alkaa myös selvitä, mistä eilisessä uutispommissa Likudin ja Kadiman yhteishallituksesta on kysymys. Gil Hoffman selvittää JP:n lyhyessä yhteenvedossaan, mistä puolueet sopivat tiistaiaamuna:
-          Kadiman johtaja Shaul Mofaz saa varapääministerin aseman ilman salkkua, hän on jäsenenä ministerikomiteassa diplomatian, turvallisuus- ja sosiaalipoliittisissa asioissa. (Mofaz ei halunnut vastuullisen ministerin salkkua)
-          Kadima johtaa edelleen Knessetin ulko- ja turvallisuuspolitiikan valiokuntaa kuten myös Knessetin talousvaliokuntaa.
-          Hallitus laatii uuden Tal lakiesityksen, jolla määritellään haredim- ja arabikansan asevelvollisuus, elokuun 1. päivään mennessä.
-          Hallitus laatii ennen vuoden loppua esityksen uudeksi vaalilaiksi, jota sovelletaan seuraavissa vaaleissa.
-          Hallitus pyrkii edistämään rauhanprosessia vastuullisella tavalla. Hallitus laatii kansallisen hätäbudjetin, jakoa huomioi varojen tasapuolisemman jakamisen.
-          Kadima pysyy hallituksessa seuraaviin vaaleihin saakka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar