Leta i den här bloggen

tisdag 16 oktober 2012

JUUDAN ja EFRAIMIN sukukunta tänään

http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/23433/Default.aspx?ref=newsletter-20121016
Artikkeli mainitsi  ottomaani-.imperiumin, joka islamilaisena koetti nielaista  Euroopan aikanaan ja silloin saatiin kuitenkin invaasio tyrehtymään niin että paikalliskansat  saivat vähitellen voimia itsenäisyyteen. Suomalaisetkin sotilaat ovat olleet osmannien valtakunnan invasoitumista vastaan taistelemassa. Siitä on laulukin.

Wikipedia kertoo: 
Osmanien valtakunta (osmaniksi دولتِ عَليه عُثمانيه, Devlet-i Âliye-i Osmâniyye, myös Ottomaanien imperiumi, Ottomaanien valtakunta, Turkin sulttaanikunta) oli olemassa 1300-luvulta ensimmäisen maailmansodan loppuun.
 Osmanit eli ottomaanit olivat muslimeja, mutta valtakuntaan kuului monia kansoja, jotka saivat säilyttää oman kulttuurinsa ja uskontonsa. Valtakunnan hajottua siitä muodostettiin nykyinen Turkin tasavalta.
Sitaatti: "1300-luvulla turkkilainen Osman I (Uthmān) perusti pienen emiirikunnan Iznikin kaupungin ympärille. Valtakunta laajentui 1300–1400-luvuilla käsittämään Bysantin valtakunnan alueet, nykyisen Turkin, Kreikan, Balkanin ja Krimin
1500-luvulla siihen liitettiin Selim I:n (1512–1520) alaisuudessa Egypti, Hijaz (Mekan ja Medinan alueet), Palestiina, Algeria ja alueita Punaisen meren rannalta.
 Suleiman I Suuren (1520–1566) aikana Osmanien valtakuntaan liitettiin lisäksi Välimeren rantakaistale Egyptistä Tunisiaan, Kaksoisvirran maa, Unkari ja alueita Euroopassa aina Wieniin asti.
Osmanien laajeneminen Eurooppaan pysäytettiin Wienin piirityksessä vuonna 1529 ja Lepanton taistelussa 1571 jolloin paavin, Venetsian ja Espanjan laivastot voittivat osmanit.
Wien pelastui uudelleen 1683 ja sen jälkeen osmanit ajettiin lopullisesti Tonavan eteläpuolelle."

Nykyinen islamilaismaailman kuohu tapahtuu osittain  joakisen  islamilaisen valtion sisällä, mutta osittain on kyse pakolaistulvien ohella  invasoituvasta  eri valtioitten islamilaistamisesta tai islamilaistumisesta. Islamin pakolaiset pakenevat toisia islamilaisia. Kristikunnan oikeusvaltioillakin näyttää olevan  suunnattomasti kasvavia ongelmia islamin invaasiosta, saati sitten pienessä  Israelissa asuvalla juutalaisella väestöllä.
 Islamin invaasiossa on tyypillistä että mikään ala ei riitä, vaikka  ihmiskunta pystyisi esim  Lontoon tai  minkä tahansa suurkaupungin javaltion tapaan asuttamaan rauhassa ihmisiä suuren  määrän pienelle alueelle. Jopa islamilaisuskoisillakin valtioilla on sellaisia monimiljoonaisia kaupunkeja vai onko.

Tästä vaarallisesta  toisen  uskonnon jäsenten  annihilaation uhkasta invaasion ohella on kyse, kun   islam-invaasioille  aletaan  asettaa rajoituksia. .  Nähdäänhän että islam jättää jälkeensa rauniot ja tuhotut  kaupungit, kuolemaa ja erämaata, jonne ei sitten kenenkään onnistu mitään rakentaa.  Naisten asema on aivan  lohduton paikka paikoin esim  Afganistanissa. Nyt  islamvaltioissa, joilla on riidat keskenäänkin aina, on suuntaus tuhota Israel ja kristityt. Jos jokin islmavaltiosta on edistynyt ja  vapaamielinen, kohta se voi olla rauniona  toisen islamjoukon takia.

ISRAELIN  raamatullisten alueiden kuten Juudan sukukunnan ja Efraimin sukukunnan  alue oli ydinseutua Israelin kansalle  Daavidin ja Salomon aikaan.  Israelin alue määriteltiin  useaan otteeseen  Vanhassa Testamentissa karttamerkein  ja aivan metrimitalla, kyynärissä, joista  invasoituminen suurempaan tilaan ei ole mitenkään primäärinen  tarkoitus Juudan kansassa ja uskonnossa, mutta se minimaalinen oma alue  on suotuisa päämäärä ja puolustussodissaan   Israel näyttää  pysähtyvän niille ulkorajoille, niitten  vahvistamiseen, sodan hetkellä, koska  niitten rauhallisuus on sisämaassa oleville vitaalin tärkeä.Uusi testamentti vahvisti ne rajat , sillä Jeesus suostui liikkumaan vain niitten puitteissa. Israelin kadonneitten lammasten lauman karsinassa sukukunnasta toiseen.

  Kuinka monta sataa kertaa enemmän  jalansijaa  on eri islamvaltioilla maapallolla kuin tuo tarkasti mitattu alue? Siitä huolimatta ne kaikki islam- alueet väestöineen   haluaisivat  pois  oman sukulaiskansan , Juudan  keskeltään tuolta  lammaskarsinan aitauksista. .  Mikään muu kansa maan päällä ei ole geneettisesti  niin läheinen  kansa islamilaisille  kansoille kuin Juudan kansa.  Juutalaisilla  ei  ole suuriakaan  yhteiskuntia islamkansojen alueella nykyisin, lähinnä niistä joutuu ja on joutunut   pakenemaan henkensä edestä.Pieniä ryhmiä kyllä vielä on joissain islam-maissa.

Meillä suomalaisilla on myös pieni kansa, mutta suuri Neuvostoliitto, josta itsenäistyimme ei ole sukulainen, vaan eri kansa  ja  jossain vaiheessa, vaikka oli eri kansa, ja sodassa vihollinen, niin kuitenkin meillä oli aika kehittävä yhteiselon vaihe,  se suuriruhtinaskunnan aika siinä Venäjän silmän alla. ja nykyisin  on  ehdoton  valtiollinen integraatio, kumpikaan ei halua tuhota toista ja  päinvastoin antaa toiselle  täydet oikeudet  kehittyä omaan  hupputaitoonsa,  kumpikin  kaikin tavoin ja omalla kielellään.  Sitä suhdetta ei näytä millään  valtiolla syntyvän  islam-imperiumin rajamaana. Islam ei sisällä kapasiteettia varustaa väestöä  organisoimaan  oikeusvaltiota.  Se on administratiivisesti  puutteellinen uskonto ja aiheuttaa  esim Syyrian tapaisen genosidin ja kaaoksen vähän väliä ja sellaisten sisällissotien jälkeen sitten jälleen Israelin  annihilaatiovaaran.  Nyt on  surman uhkan alla kristityt egyptiläiset, koptit,   islamin taholta mm. Somalian järkyttävät tapahtumat tiedetään.  Islamrintama Afrikassa on verinen. muta siitä harvoin tulee  käsitystä  tänne pohjoismaihin muussa muodossa kuin pakolaisten papereitten selvitelyssä. 

 Hyvin vähän tiedän islamilaisesta ajattelusta, mutta  näen nuo kauheat tapahtumat sen alueella ja tiedän mitä uhkaa  sieltä juutalaisille tulee. Ei pitäisi antaa tapahtua  toista holokaustia. Edellisestä on se 70 vuotta,  Wannseen konferensista ja Juudan kansan  massiivisen annihilaation   pahimmasta alkuvuodesta. Kristalliyöstä tulee kohta täydet 74 vuotta.

 Kristikunnassa on myös joitain   kansainvälisiä  liikkeitä,  jotka  omaavat vastaavanlaisen invaasioperiaatteen  Jujalan  nimessä eivätkä  tunnusta  valtiota, mutta ne eivät ole  aseellisia organisaatioita ja niiden toimet ovat  kuitenkin pehmeitä, hyvänlaatuisia,  mutta sellaisten  varmasti itseään oikeana pitävän kansainvälisten  liikkeiden  olemassaolo antaa ymmärtää, että  uskonnon ja Jumalan  nimissä voi syntyä tuollaisia rajat ylittäviä temppelinsä pystyttäviä liikkeitä  tavallisen  kristikunnan yhteiskuntajärjestyksen ulkopuolelle, siis valtiosta  tarkemmin piittaamatta.

.   Islamissa  kaikki voivat  tappaa toisiaan tai ulkopuolisia  jollain  motivoivalla tekstillä  ja kaikki ovat oikeassa ja kaikilla on  yksi Jumala ja profeetta.  Kirjoitusta ei ymmärrä kuin he itse, yleensä vain miehet. .  Nytkin islamilaisgenosidin vallitessa ja islamilaisen  pyrkiessä hartaasti tappamaan toista islamilaista  nyt juuri ja yöt ja päivät  voi vain toivoa, että jostain Jumalan Henki voisi valaista  senkin uskonnon harjoittajien   pimeyteen jotain  valoa, missä edes ihminen antaisi toisen ihmisen elää,    kodin säilyä, haavojen saada lääkitystä. Koko maailma kohta kerää  islmailaisten keskinäisten riitojen uhreille lääkkeitä, vettä ja leipää ja telttoja talven tuloa vastaan.

Israel on nyt yötä päivää  hälytystilassa tuollaisten  tappajaheimojen väsymättöminä  riehuessa ympärillä ja  kuten tavallista vaatiessa  maata jalkojen alta  muka rauhan takeeksi.  että pääsisi lähemmältä puraisemaan kuin kiljuva jalopeura elämänsuonta Israelin lammastarhan puolelta.

Tilanne valuu kohti Lähi-Idän laajempaa sotaa. Miten on mahdollista palautua edes tilanteeseen ennen Syyrian  tappotaudin alkua.

 Oli tosi insiktiä herättävää lukea Raamatusta Kuningasten ajan historian kirjat.  Siinä tapahtumat olivat   2500- 3000 vuotta sitten tapahtuneita ja itse asiassa ei niin paljon erilaisia tähän päivään verrattuna. Tapahtumatantereet ovat tämän päivän tantereita.

 Suomea kohdanneista  sodista taas  ei ole montaa sataa vuotta koossa. Sodat sinänsä ovat olemukseltaan samaa kainin kättä. Nykyään  ne aapelit ovat onneksi  käyneet  kansalaisvelvollisuuksinaan  sotaväen. Tämä on evoluution merkki ihmiskunnassa ja  Jumalan nimi joka aluksi oli ELOHIIM,  valtiaat, ja JEHOVA, Herra, olikin ihmiskunnan  myöhemmessä vaiheessa  Herra ZEBAOTH,  Sotajoukkojen Jumala.

Nykyään ei  maailman suurmahdit ratkaise tilanteita pakkosiirtotoimenpitein. Kuvitelkaa nyt, jos  vaihteeksi voisi  pakkosiirtää palestiinalaiset esim  kulttuurikeskukseen Eurooppan tai  Kiinaan tai  Argentiinaan  tai Siperiaan  tms. ja  opettaa   alueen kieli ja viisaus  ja koettaa liekutella ja  assimiloida heidät ja antaa sitten  sata vuotta kulua.  Jos jäljellä on ainesta yhdeksi kulttuurikansaksi niin sittenhän sen näkee.
Mutta jos palestiinalaiset jo tässä vaiheessa  ovatkin vain epähomogeeninen  musita  jo olevista , invasiivisista islamvaltiosita  kokoonhaalittu ( taistelija)joukko   invaasiomielessä, niin sekin  seikka tulisi ilmi ja suunnitelma hajoaisi sen sadan vuoden kuluessa. Sillä sadalla vuodella testautui Suomen kansasta Suomen kansa.  Tosin yli  miljoona suomalaista  jäi  eri puolelle maailmaa ja moni kuoli pakkosiirroissa ja lopulta veljessodassa, koska osa  olisi halunut olla  edelleen  vieraan mahdin orjakansa. Tietysti aina on alternatiivitie ja siinä on Hesekielin kirjalla ongelman ratkaisu. Maa, joka on se lammasten karsina( eikä susien), on aivan tarkasti määrätty. Se joka haluaa siinä asua  ottakoon maan tavat. Kaikkien jotka asuvat Efraimissa tai Juudassa tulee asua rauhassa, opetella  maan kieli ja lukea maan laki. ja olla kuten ihminen kansalainen ja harrastaa sen paikan menestystä.  Ne jotka asuvat Pyhässa Maasa, ovat velvolliset lukemaan Raamatun historian jo peruskoulutasosta alkaen. Originaalin tekstin osaaminen tosin on paras aloittaa nuorien  opettamisesta, kuten on 5000 vuotta tehtykin.  Ympärileikkaus ei ole ongelma koska palestiinalaiset kaiketi  noudattavat seemiläiskulttuurin ikivanhaa tapaa,  så, nemas problemas. Olisi myös syytä katsoa geenitutkimus heimoista , miten kaukaiset tai läheiset  maan asukkaiten  geenisukupuut  tieteen kannalta ovat. saattaa olla että jotkut uuret johtavat niihin kadonneisiin 10 sukukuntaan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar