Leta i den här bloggen

onsdag 21 december 2016

Muistiin artikkeli Pappien siunauksesta Temppelivuorella 2011

HILLEL FENDEL:

Holiday Joy and Prayers in Jerusalem 2011, 21 April
by Hillel Fendel
Many thousands of Jews are gathered at the Western Wall plaza this morning, the 2nd of the Intermediate Days of Passover (the first such day for Jews abroad), for the special holiday prayers - especially the Birkat Kohanim, the Priestly Blessing (Numbers 6:23-27).
The ceremony has become a tradition ever since the liberation of the Temple Mount and the rest of the Old City of Jerusalem during the Six Day War in 1967. It is in commemoration of the Biblical obligation to visit the Holy Temple on the three annual festivals, namely, Pesach (Passover), Shavuot (Pentecost), and Sukkot (Tabernacles).

It is also a special opportunity for many Cohanim (Jews who trace their lineage to Aaron, the first High Priest) to fulfill the Biblical obligation of blessing the nation, and for non-Cohanim to be blessed (also a Biblical obligation, according to some).

The Priestly Blessing is scheduled to be delivered four times, with the first one during the first Shacharit prayer, at 8:45, and the last one during the second Mussaf prayer, at 10:15. For photo essay, click here.

Following the prayers, Chief Rabbis Yona Metzger and Shlomo Amar greeted worshipers and visitors, in fulfillment of the tradition for students to visit their rabbis on the holiday.

The Old City is almost totally closed to private vehicles during the week-long holiday, and public transportation has been fortified for the benefit of visitors. The Western Wall Legacy Foundation is providing motorized carts near some bus stops for the benefit of the infirm who have trouble walking to the Wall.

It is to be noted that the Western Wall is merely a supportive wall of the Temple Mount in which the Holy Temple itself stood. The holiday prayers emphasize our goal of returning to the Mount, and not to the courtyards around it: "Bring us to Zion Your city with joy, and to Jerusalem, the House of Your Temple, with everlasting happiness... Build Your house as at the beginning, and establish Your Temple on its foundation; show us its construction and gladden us with its rectification... and to there we will ascend and be seen and bow down before You on our three festivals..."
(IsraelNationalNews.com)
  • Sanotaan erään ikivanhan uskomuksen mukaan, että Israelin Messiaan, Vapauttajan, tulo on lähellä, kun 350 Aaronin pappia (Cohanim) kokoontuu Temppelivuorelle siunaamaan Israelin kansaa. Kun olin Israelissa pitempään vuonna 1972, kuulin tästä uskomuksesta. Lisäksi eräänä päivänä sain hengessäni vahvan vaikutteen lähteä mitä pikimmin suoraan Jerusalemiin ja koska minulla oli työstä juuri välipäivä menossa ja lähdin suoraan Nasaretista Jerusalemiin, suorina tietä . Tulin Jerusalemiin juuri kun Länsimuurin länsipuolella oli Aaronin pappeja ainakin 350 koolla ja siunaamassa kansaa. Siunaus oli juuri alkujakeissaan. Väkeä oli koolla monituhatpäisenä joukkona koko aukiolla, mikä oli länsimuurin länsipuolella avointa tilaa.   Mutta mitä on TÄNÄÄN 21.10.2007 23:46 uutisissa!
Nyt on Temppeli-instituutiosta (www.TempleInstitute.org) lausuttu Aaronin siunaus todellakin Temppelivuoren puolella, Kaikkien Pyhimmän ja Pyhäkön alueella! Ollaan siirrytty Israelin ajassa taas askel eteenpäin tulevaisuuteen. Israelin kello on sellainen mahtava, mahtava aikakausien kello kuin taivaan akseli itse. Israelin aika kulkee hyvin hitain kellonlyönnein, sillä vaikka israel tuntee Jumalansa jo kohta kuusi tuhatta vuota, samalla on evankeliumin ja valon uskon totuuksien piiriin koetettava saada suuret kansojen miljardilaumat ja johdattaa kansoja elävän Jumalan tuntemuksen osallisuuteen. Tämä pitää Israelin valtiolaivan oman ajankulun hitaana- kuin sillä olisi raskaat ankkurit maailman seitsemän meren syvyyksissä, mutta kuitenkin jotain tapahtuu.
Kaikki ortodoksit juutalaiset kaikkialla maailmassa ovat varmaan kokeneen ilon sykähdyksen nyt kun yksi uusi merkki Messiaan paluusta on tapahtunut. Se on samalla koko Juudan heimolle merkki, että Jumala itse katsoo kansaansa ja välittää niistä asioista, mitä täällä pikku maapallolla tapahtuu. Jumalan kämmenellä maapallomme on hiukkanen tomua tai pisara vesisangon uurteessa, mutta meille ihmisille tämä on valtavan iso asuma-alue. Luonnollista on että Jumalalla Kaikkivaltiaana on paljon huolehtimista universumista ja siksi Hän kutsui Maan hallintaan ja vallintaan ihmiskunnasta itselleen ystävän Aabrahamin ja Aabrahamin lapset, Aadamin ja Eevan Seet -pojan jälkeläiset ja Nooan perhekunnan erään seemiläisen haaran suvusta 

Aruz7 lehdessä Hillel Fendel kertoo Israelin iloisesta asiasta 

ENSIMMÄISEN KERRAN JERUSALEMIN TEMPPELIN HÄVITTÄMISEN(70)  jälkeen on lausuttu siunaus Temppelivuorella. 1928 vuotta on kulunut edellisestä israelilaisten laskujen mukaan. Mutta ei vielä täyttä määrää pappeja ollut koossa, 25 henkilöä oli Pyhällä paikalla tänä pienten alkujen päivänä.

350 pappia on 14 kertaa x 25. Sakarja mainitsee pienten alkujen päivät.
Tilaisuus oli Rabbi Maimonideksen muistoksi (Rambam). Hän oli Temppelivuorella juutalaisen ajanlaskun vuotena 4926, cheswan- kuussa. , jolloin kristikunnalla oli vuosiluku 1166 ja syksy. 

Sitaatti: Priestly Blessing on Temple Mount

A historic first: Last week, during a special visit to the Temple Mount, the Priestly Blessing (Numbers 6:24-26) was recited there, for arguably the first time since the 1st-century destruction. The Blessing is recited daily in synagogues in Israel by descendants of Aaron the Priest, and only on festivals in the Diaspora. On the Temple Mount: During the Priestly Blessing, the "Kohanim" raise their hands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar