Leta i den här bloggen

söndag 27 november 2016

Ilman nokihiukkaset suurpalon jälkeen

Huomasin että New york Times antaa videopätkällä realistisen kuvan savupilvien paksuudesta ja kehittymisestä Israelin suurpalossa. Onkohan  vielä maanantaina niin paljon tapahtunut laskeumaa että on vaaratonta liikkua ulkosalla? Odottaisin ensimmäiset satet tai ainakinlaboratoriotulokset hiukkasista ja niiden laadusta. Lapset päästetään jo kouluun ja elämä palautuu  raiteille jo ennen sadetta joka tullee loppuviikosta ja keräisi ilmasta hiukkasia pois.
Ajatelen esim omien keuhkojen kannalta: PEF arvoni ovat  tietysti  70-vuotiaalle jokseenkin mukiin menevät mutta vain puhtaassa kirkkaassa ilmasa antavat riittävän keuhkohapetuksen, jos samalla kätän maitoa ja vettä  hyvin, kahvikin on hyvä keukoille.  Siis en edes kuvittele voivani hengittää Haifan ilmaa vielä  kun maa josain kytee.  Siellä pitäisi olla ne japanilaiset hengitysuojaimet vähintäin ja sitä laatua että eliminoi nokihiukkasia joita laskeutuu.

http://www.nytimes.com/
 http://www.nytimes.com/video/world/middleeast/100000004787572/wildfires-spread-across-northern-israel.html?playlistId=1194811622182&region=video-grid&version=video-grid-headline&contentCollection=Times+Video&contentPlacement=4&module=recent-videos&action=click&pgType=Multimedia&eventName=video-grid-click

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar