Leta i den här bloggen

onsdag 9 mars 2016

Massive stabbing epidemic among arabs


Huomasin Göteborgissa kävellessäni yhdessä  pyöreässä pilarissa kovasti uusia ilmoituksia. Katselin esnin pikimustaa woodoo-tilaisuutta edustavaa lappua ja sitten kiersin pylvästä ja sen takana oli palestiinalaisasiasta lappu. Otin siitä valokuvan ja siinä oli ilmoitus kevään kokouksista jossain täällä paikallisesti.  Teksti alkoi: 
sanoilla STUDIECIRKEL: Varför sköljer  en våg av knivdåd över Israel och varför utsätts palestinierna  för en allt mer aggressiv ockupationsmakt? 
Pylväsilmoistu kertoo 5 tilaisuudesta jossa koetetaan  selvittää syntyjä syvitä konfliktista ja koetetaan etsiä siihen ratkaisuja. Kokoontuminen on joka toinen viikko kevään ajan.


(Asiaa voi tosiaan pohtia.  Jos samanlainen kivittely ja sadat puukon pistot olisi isketty suomalaisiin selkiin ja niskoihin, keuhkohin, sydämiin  ja päihin, niin varmaaan  olisi vähemmän kysyttävää. Lampaat ja vuohet ovat tottuneet teurastajiin, jopa  possut ja siat etc, mutta  jos  ihmistä iankaiken pistelee, joskus tulee vaste.  Nytkin on  joku ultraortodoksi tempaissut pistelyjen jälkeen puukon murhayritystä tehneen kädestä ja pisti puukon takaisin päin. Sternin henkeä.  Se siitä vain herää. Voi tulla oikein  härmäläinen käsirysy palestiinalaisia vastaan. Tällä hetkellä  lähinnä paikalleosuneet sotilaat  ampuvat , mutta jos ei olevirkavaltaa,  sotilaita tai poliiseja  tulee käsirysyä paljain käsin puukottajia vastaan, jossa puukot kääntyvät puukottajiin.  mikä on käsitettävää ainakin noin suomalaisesta historiasta. Olisi syytä palestiinalaisten pyrkiä harrastamaan diplomatiaa ja yhteistyötä  maanhoidossa ja rakentamisessa, kaupunkäynnissä ja sivistyksessä.  Ei sellainen mamelukkien, tsingiskaanien ja muitten  tappajaimperiumien  tyyli oikein enää käy, vaikka onkin epäkristillinen  uskonto.
 Palestiinalaiset olettavat että Israel sivistyskansana on kuin  lammas, jota voi käydä teurastamassa kuin riistaa. Israel voi muuttua: Ottaa heistä peilikuvaesimerkkiä julmuudessa. Israelilla ei ole  kristillisiä estoja tässä. Kristittynä sitä todellakin vain kädet ristissä rukoilee molempien puolesta,, että heidän sotaisuutensa laimenisi ja alettaisiin totella Jumalaa ja viljellä maata- tehdä niitä hyviä tekoja, joita Hänkin aina tekee- jopa islamilaiskirjassakin on kaiketi käskyjä tehdä hyviä töitä- vaikka niitä ei näekään. 

. Molemmat uskontoryhmät  kun ovat niin jumalisia- kaikkein uskonnollisimmat koko maailamssa-  - molemmat  kokevat, että heillä yksin  on ainoa OIKEA Jumala ja vain yksi Jumala kummallakin. 
Vaan oikea Jumala Siis Elävä Jumala, sieluja pelastava, ihmisisä parannuksen vaikuttava,  iankaikkisuuteen asti vievä ja ylösnousemuksen päivänä herättävä Jumala,    haluaa että  tässä aivan tavallisessa  maassa  on rauha ja ihmisellä hyvä tahto ja maata viljellään ja teitä rakennetaan eikä tapeta rauhassa kulkevia, rauhaan pyrkiviä. Tietysti  puolustusvoimat ja turvajoukot  täytyy olla, koska on  noin paljon sitä murhanhenkeä maan  pimeissä luolissa,   kuin hiekkamyrskyä erämaasta.  Lammaslaumalla täytyy olla vartijansa sutta vastaan.  koko islam tekee Jumalan nimessä  hävitystään ( tekeekö mitään hyvää yhtä tehokkaasti???) Jokaatapauksessa Israel tekee Jumalan nimessä maanviljelyä ja se on hyvä hedelmä, joka monelta kristillisen Jumalan omaavalta kansalta  on taas pakettiin pantua asiaa. Kirstikunta on  symbolisoinut jopa  maanvilejlyn ja kylvämisen ja kyntämisen.  Minkä alkaa jo huomata autioituvissa maailmanosissa..  Lappua ja lippua tulee kuin puun lehtiä syksyllä. Hyvä tietysti on levittää kirjaintakin, jos teksti on  oikeaa Juamlan sanaa. Muta jokin kompromissa tulisi olla kirjaimen ja käytännön  välilläkin.  Israel ainakin elvyuttää autiomaita. kuten  sana käskee, rakentaa, teitä, vesilähteitä erämaahan.  Ehkä syy on se että he ovat tunteneet kirjallisen sanan niin kauan kuin ihmiskunta  nyt pystyy taaksepäin ajatelemaaan.  nuoret kristikunnat ovat  hyvin  nuorta sanan lukijana ja sitäpaitsi kristikunta on kuin  Okasakin fragmenteista- joka sukupolvi uudestaan  evankelioitava.


JP kertoo tältä päivältä: 


Prime Minister Benjamin Netanyahu held emergency consultations with his defense chiefs late Tuesday following the wave of terrorist attacks that gripped central Israel just hours earlier.

The meeting was attended by Defense Minister Moshe Ya’alon, Public Security Minister Gilad Erdan, Police Commissioner Roni Alsheich, the coordinator of government activities in the territories Yoav Mordechai, and representatives from the IDF and the Israel Security Agency (Shin Bet).

The meeting ended with the participants resolving to take a number of immediate steps aimed at stemming the tide of Palestinian violence, including: sealing the gaps in the fence which runs through the Jerusalem area; building a fence in the Tarkumiya region; advancing legislation that would levy penalties for those who aid and abet illegal aliens and labor migrants; shutting down media outlets that propagate incitement; and revoking work permits.

 Sitaatti on 9.3. 2016 päivältä.

Otan tämän sitaatin talteen, kun   näin taas niin kummallisen unen Israelista. ja siinä oli taas asioita mitä  en oikeastaan ole koskaan kokenut tai nähnyt - tosin ainekset olivat kuin koottuja kokemuksistakin.

UNI: Tulin hyvin kiviselle tielle, joka vietti ylöspäin.  Se oli samaa avvalkopunervaa rautapitoista kalkkikiveä kuin  Juudean erämaassa Israelissa,  jos kalliota  alkaa murskata. Tällaiseen kivimurskaan oli tehty  kapea, yhden kaistan traktoritie ja  kuljin sitä ylöspäin. Vasemmalla puolen näkyi jotain  vettä ja jotain  ehkä metsän varjoa.  Mutta tien oikealla puolella näkyi talorivi ja se oli kuin laskevan auringon oranssin värinen monikerroksisia taloja tiivistii toisissaaan tasaisena fasadina . Sitten katsoin mitä oli tien ja sen talofasadin välissä, siinä  avautui näkyviin syvä rotko- ei vain mikään oja. Kurkistin rotkon pohjalle. Se oli syvä kuin Wadi Kelt ja pohjalla oli jotain vihreää, varjoista.  Sitten taas koetin kompuroida ylöspäin sitä  tietä. Vierellä kulki joku israelilainen. Ajatelin että onpa  Netanjahun näköinen. ( Luonnossa olen kyllä ollut israelilaisjoukossa vaeltamassa Wadi Keltin  pohjalle ja ylös takaisin- se tie on jo asfaltoitua Wadin eteläisellä sivustalla https://en.wikipedia.org/wiki/St._George's_Monastery,_Wadi_Qelt )
Mutta  tie meni unessani siten, että huipun takana näkyi vain taivasta enkä tässä unessa sitten päässyt  sinne mäenpäälle, että olisi nähnyt mitä  sieltä aukeaa näkymää.  Tässä sitten heräsin.


Pohdiskelin taas tällaista unta. Sitten selasin Israelista videoita Wadi Kel ja lopulta  Jffankin kaupungista.  Tuollaista rakennusfasadia on todellisuudessa Wadiseinämässä  vähäisen.  kuten ST. Georgen luostarissa,,Wadiklelt kanjonin pohjanpuolen  seinämässä, mutta luostari on  luonnossa valkoinen, sen tiedän, koska olen siellä ollut.  Siten Jaffavideossa  jota  katselin ( Napoleonin ajan historiasta kertova opetusfilmi) oli merelät päin otettuna kaupunkifasadi, joka aruringon laskussa  oli tuolla tavoin punervaa, oranssia kuin unessanikin. Pitkä fasadi. 

Siis tämä on vain uni. Mutta johtui varmaant taas siitä kun eilen 8.3. 2016  oli niin paljon terroritekoja että ajatuksissani ennen nukkumaanmenoa ajttelin Israelia ja taas  suljin  tilannetta esirukouksiini. 
Varmuuden vuoksi selaisin tämän päiän  lehdistöstä esiin ,mitä Israelin pääminsiteri nyt tekee, kun on ollut noin paha terroriaalto ja ulkomaalaisia myös kivitetty ja nyt puukotettu. 
 Huomaan tuosta JP tekstistä, etta todella on ollut hätätilakokous aivan eilen jo myöhään.
  Teksti on vaikeaa englantia joten en sitä tähän tänään suomenna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar