Leta i den här bloggen

tisdag 22 mars 2016

Gabrielin artikkeleita muistiin

 Pitäisipä Gavriel nyt nyhden Shmita vuoden niin  olisi taas tätä  postia pitkään.  Nykyuutiset käyvät sydämen päälle.  Ei kai Jumala vain häristään huolta pidä kun Shmitan asetti? Eikös se ollut sydänten suojaksi ihmislapsille.

Blog Archive

Histats counter

 

 

MAANANTAI 21.03.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 20 timmar sedan
MAANANTAI 21.03.2016 1. OLEN jo usean päivän ajan mielessäni luonnostellut tätä raporttia varsin ristiriitaisissa tunnelmissa. Toisaalta tunnen syyllisyyttä siitä, että sen toteutuminen on siirtynyt eri syistä johtuen, mutta toisaalta olen lupautunut Makkabin perhelääkärin varsin synkkään tulevaisuuden näkymään: Joko seuraat tarkkaan meidän antamiamme ohjeita ja voit jatkaa elämääsi joitakin vuosia, tai siirryt ikuisille majoille. Lääkärin ohjeen mukaan toipuminen ja sitä seuraava kuntoutuminen voi viedä viikkoja, joten olen tavallaan sidottu. Katson kuitenkin, ettei minun elämän... mer »

PERJANTAI 11.03.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 1 vecka sedan
PERFJANTAI 11.03.2016 Hyvät Israelin ystävät ja muutkin Isra<eupdaten lukijat, katson olevani selityksen velkaa Keskiviikon raportin loputtua kuin kanan lento Markun lisäämällä lyhyellä lisäyksellä Gabrielin fyysisestä kunnosta. Katsokaahan se alkoi siitä, että tuli maininneeksi pienestä rintakivusJa,.ja koska meillä on demokratian mukainen päätäntäjärjestelmä, jossa sattuu olemaan naisenemmistö. Tämä enemmistö päätti, että ukkelin täytyy mennä välittömästi ja samana päivänä Makkabin lekurin vastaan-otolle Mevasseretiin. Tämä ranskalaista sukujuurta ole ruskeasilmäinen lekuri ensin ... mer »

KESKIVIIKKO 09.02.16

Gabriel Eskel på gavriblock - 1 vecka sedan
KESKIVIIKKO 09.03.2016 01. KESKIVIIKKOAAMU alkoi puolipilvisenä, mutta ajankohtaan nähden suhteellisen lämpöisenä, sillä mittarissa olki 18 astetta, mikä päivän mittaan kipua 27 asteen tienoille. Ihan mukavaa talvisäätä, vai mitä? Mutta kuten, kuten Lähi-Idässä on tapana, tilanteet vaihtelevat nopeasti ja arvaamatta. Huomenna vastaavat luvut ovat 11 -19, nousten taas perjantaina asteen tai parin verran. SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -27; Tiberias 17 -28; Suolameri 23 -32; Eilat 21 -31 +C-astetta. Kuten taisin jo mainita, lämpötila heittelee taas epävakaisesti puo... mer »

SUNNUNTAI 06.03.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 2 veckor sedan
SUNNUNTAI 06.03.2016 01.TÄMÄ on taas yksi niistä aamuista, jolloin tuntu on kuin 10 000 metrin hiihtäjällä, joka tuntee läkähtyvänsä ja maaliin on vielä pitkä matka. Siinä vaiheessa ei ole tärkeää sijoitus vaan maali-viinan ylittäminen. Chambers kertoo aamun avauksessaan samasta tunteesta, kun ei ole mielessä mitään kohottavaa, ei näyttämövalaistusta eikä kannattajia hyvä-huutoinen, vain sama harmaa ahertaminen mitättömän tuntuisissa tehtävissä. Minulla tämä voi liittyä islam-raportin laatimiseen, jonka jälkeen sain flunssan oireet niitä seuraavine jälkitauteineen. Lisäksi naapurin h... mer »

PERJANTAI 04.03.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 2 veckor sedan
PERJANTAI 04.03.2016 1. AAMULLA oli varsin viileän ja turhan kovan tuntuinen tuuli vastassa pistäessäni nenäni ulko-oven ulkopuolelle saadakseni vain tuntuman kotimme ulkopuolelle. Lieneekö sitten samaa perua tai jostakin fyysisestä ongelmasta johtuva raskas paine, jota olen tuntenut sydänalassani muutamia päiviä. Kyllähän Raamatun profeetat useinkin valittivat sydänkipuja ja pelkoakin saadessaan katsella näkymiä tulevista ajoista, jotka hämmästyttivät heitä outoudellaan. Eikä se ihme ollutkaan, sillä he näkivät koneita ja laitteita, joista ei ollut tietoakaan eikä edes nimeä, mi... mer »

KESKIVIIKKO 02.03.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 2 veckor sedan
KESKIVIIKKO 02.03.2016 1. ENNUSTEET lupaavat lähes hellettä täksi päiväksi, ToI 24 astetta, JP lupaa rohkeasti jopa 26 astetta, mutta huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet. Päivälämpötila romahtaa 16 asteeseen, mikä jatkunee muutaman päivän ajan. Taivas pysyttelee puolipilvisenä; huomenna voi tulla paikallisia sadekuuroja. Hyvä niin, pohjolan poika Savosta on tottunut kylmän ja lämpimän vaihteluun, jatkuva helle on tukahduttava, sopiva vaihtelu virkistää. Voin kertoa tämän omasta kokemuksestani. Asuttuamme 3 vuotta Etelä Afrikassa, jossa kesäaika oli pitkä ja kuuma, miten ihanal... mer »

SUNNUNTAI 28.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 3 veckor sedan
SUNNUNTAI 28.02.1016 1. UUSI päivä ja uusi viikko, mutta ei vielä uusi kuukausi, koska helmikuu on karkauskuukausi. Aurinko kuitenkin paistaa kauniisti taivaankannelta, jota ei ole aivan huolellisesti pyyhitty pilvien jälkeen, joten yksittäisiä pilvenhattaroita seikkailee edelleen muuten pilvettömällä taivaalla. Mustarastas heläyttelee ihanasti omia huilusäveleitään, ja lämpöä on mittarin mukaan 11 astetta ja nousee 20 asteen tienoille iltapäivällä. Siunattu ja odotettu Mari ystävämme sieltä FB:stä ja Jyväskylästä näyttää tuoneen lämpöisen sään ja yltäkylläisen sydämen saapuessa... mer »

PERJANTAI 26.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 3 veckor sedan
PERJANTAI 26.02.2016 1. KALPEA kuunpuolikas seikkaili vielä läntisellä taivaankannella aikaisin aamulla ennen häipymistään auringon vallatessa pääosan. Ennusteet lupaavat todella aurinkoisia päiviä ennusteajan loppuun saakka lämpötilan noustessa korkeimmillaan 21 asteen tienoille, mutta notkahtaa hieman alaspäin parin seuraavan päivän aikana alkaakseen uuden kipuamisen mittarinlukemissa. Ehkä sen oma aurinkokello näyttää, ettei kevät ole vielä ajankohtainen, talvea riittää vielä muutaman viikon ajan. On kuitenkin hyvä muistaa, että virallisesti Israelissa noudatetaan kuukalenteri... mer »

KESKIVIIKKO 24.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 3 veckor sedan
KESKIVIIKKO 24.02.2016 1. TÄNÄÄN saatiin vähän esimakua siitä, millaista se tulee olemaan, kun jonkun EMP-iskun seurauksena kaikki sähkökaapelit sulavat sen vaikutusalueilla ja muuntajat särkyvät eivätkä mitkään palvelut toimi. Korjausten vuoksi sähköt katkaistiin seitsemän aikaan aamulla ja vasta 15 yli kymmenen ne palautettiin. Tämän johdosta raporttini tulee olemaan myöhässä ja vähän typistetty. LÄMPÖTILA oli ulkona puoli seitsemän aikaan yhdeksän asteen tienoilla nousten siitä 16 asteeseen. Taivas on puolipilvinen tänään, mutta huomisesta alkaen pilvet väistyvät antaen til... mer »

PYHÄ SOTA EUROOPASSA

Gabriel Eskel på gavriblock - 3 veckor sedan
PYHÄ SOTA ISLAM käy julistamatonta pyhää sotaa länsimaiden juutalaiskristilliselle pohjalle perustuvaa ideologiaa vastaan. Vain Ranskan presidentti Francoise Hollande on julkisesti tunnustanut tämän Pariisissa tehtyjen terrori-iskujen hälyttämänä. Länsimaitten johtajat ovat pääasiallisesti luimistelleet tyhjänpäiväisten iskulauseiden taakse pälyillen sivuilleen, etteivät vain muslimit kuvittelisi heidän liittyneen islamin vastustajiin. Länsijohtajien asema ei todella ole kadehdittava, sillä vaikka he sisimmässään näkisivätkin, että pakolaisvirran mukana kulkee koulutettuja islamin ... mer »

SUNNUNTAI 21.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 4 veckor sedan
SUNNUNTAI 21.02.2016 1. TAIVAANKASNSI oli pilvinen aivan ennusteen mukaisesti, ja ilma tuntui kostealta ja viileähköltä lähes helteisen sään jälkeen. Yön aikana ei kuitenkaan ollut satanut, mutta ennusteiden mukaan pilvisyys ja sateitten mahdollisuus jatkuvat lähipäivien aikana. Jerusalem Post otsikoi säätilan muutosta koskevan artikkelinsa sanoin ”Helleaalto on väistymässä ja talvi valmistelee paluutaan”. Artikkelissa todetaan, että hellesäitä on esiintynyt helmikuussa ennenkin, vuosina 1941, 1971 ja 2010, mutta tämäntalvinen helleaalto helmikuussa ylittää kaikki ennätykset. Ar... mer »

PERJANTAI 19.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 4 veckor sedan
PERJANTAI 19.02.2016 1. SÄÄENNUSTEET lupaavat lähes helteistä säätä vielä tälle päivälle, mutta lauantaista alkaen palataan taas normaalitahtiin tähän aikaan vuodesta, mikä tarkoittaa sitä, että lämpötila putoaa roimasti, taivas muuttuu puolipilviseksi ja sunnuntaista alkaen paikallisten sateitten mahdollisuus lisääntyy lämpötilan pysyessä alhaalla, alimmillaan sunnuntaina 8 -14 astetta, maanantaina jopa asteen verran alempi. SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 16 -25; Tiberias 16 -30; Suolameri 23 -32: Eilat 20 -32 +C-astetta. Kinneretin pinta nousee edelleen 1 sm:n päivävauhtia ollen... mer »

III MAAILMANSODAN VALMISTELUA

Gabriel Eskel på gavriblock - 4 veckor sedan
III MAAILMANSODAN VALMISTELUJA 1. LÄNSIMEDIA on uskollisesti seurannut USA:n johdolla käytyjä tulitaukoneuvotteluja Mynchnissä, joihin on kutsuttu USA:n lisäksi Venäjän johtaman koaliittion edustajat Iran, Syyrian hallitus, Irakin edustajia sekä Hizbullah, sekä Bashar Assadin hallitusta vastaan taistelevia ryhmittymiä. Syyrian taisteluihin osallistuvat tärkeimmät ryhmittymät Al-Nusra ja Al-Qaida sekä Islamin Valtio jätettiin niiden ulkopuolelle. Neuvottelujen edistymistä epäiltiin jo ennakolta, ja nyt John Kerryn lupaaman viikon määräajan umpeuduttua voidaan todeta neuvottelujen ... mer »

KESKIVIIKKO 17.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 4 veckor sedan
KESKIVIIKKO 17.02.2016 1. MIELLYTTÄVÄN lämmin henkäys tulvahti vastaan aamulla aukaistessani ulko-oven puoli seitsemän maissa. Lämpömittari osoitti 16 astetta, mikä noussee 25 asteen tienoille iltapäivällä. Lämmin sää jatkuu vielä muutaman päivän, mutta ennusteen mukaan lauantaina tapahtuu selvä romahdus lämpötiloissa siten, että lukemat ovat silloin 13 -19 astetta aurinkoisten päivien muuttuessa puolipilviseksi. Miten siitä edetään, jäänee seuraavien ennusteiden varaan. SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 15 -24; Tiberias 15 -29; Suolameri 20 -30; Eilat 19 -32 +C-astetta. Kinneretin ved... mer »

SUNNUNTAI 14.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 5 veckor sedan
SUNNUNTAI 14.02.2016 1. KYLLÄ tästä vielä kesä tulee, vaikka yöllä onkin viileää, sillä mustarastas selvitteli aamulla kurkkuaan aamun viileydessä, eikä se oikein onnistunut, vain yhtä säettä toisteli, mutta yritys oli hyvä. Israeliin lomalle matkustavat, huomioikaa tuo viileä sää yön aikaan, joka alkaa kolmen maissa iltapäivällä. Eilen saimme kaksi mieluista vierasta USA:sta. Toisella heistä oli resuiset, reikäiset farkut yllään ja jaloissaan sandaalit ilman sukkia – uskoen, että Israelissa on jo kesä. Pelkään pahoin, että Pyhän Maan kostea ja viileä yöilma ... mer »

PERJANTAI 12-02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 5 veckor sedan
PERJANTAI 12.02.2016 1. PÄIVÄSTÄ näyttää tulevan aurinkoinen kuten ennusteet kertovatkin, ja lämpötilakin varsin kohtuullinen keskellä talvea eli 8 asteen tienoilla, joka noussee iltapäivään mennessä 16 asteeseen. Mustarastasta olen kuullut vain kerran – ehkä sen sisäinen kello ei ole vielä hälyttänyt – mutta uskollisesti se on aloittanut huilukonserttinsa joka kevät, joten miksi tämä olisi poikkeus? Minun fyysinen kuntoni vain on poikkeus, sillä jostain joku vihulaisenagentti oli päässyt tuikkaamaan flunssan aihion elimistööni, mitä nyt olen yrittänyt ”eliminoida”, kuten IDF san... mer »

KESKIVIIKKO 10.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 5 veckor sedan
KESKIVIIKKO 10.02.2016 1. AAMULLA kuuden maissa taivas oli kauttaaltaan pilvien peittämä, kuten ennusteissa kerrotaankin, ja lisäksi paikallisia sadekuuroja voi tulla päivän mittaan. Maallikon käsityksen mukaan tänä talvena on saatu sateita ihan mukavasti, mutta sääproffat käyttänevät omia perusteitaan väittäessään, että tämä talvi on kolmas kuiva talvi peräkkäin. Olkoon näin, säästä puhuminen on vaaraton ja tunteita häiritsemätön puheenaihe, mutta pelkkää ajanhukkaa, mikä ei johda mihinkään. ’ SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 7 -11: Tiberias 10 -18; Suolameri 14 -20; Eilat 10 -21 +C-... mer »

SUNNUNTAI 07.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 1 månad sedan
SUNNUNTAI 07.02.2016 1. VETTÄ satoi kuin reiällisestä ämpäristä aamulla kuuden maissa tehdessäni aamuisen happikävelyn kadun varteen, ja tullee jatkumaan tämän ja huomisen päivän. Se jälkeen pidetään pieni hengähdystauko tiistaina ja jatketaan samaa vetistä tahtia keskiviikosta eteenpäin. Näin ennustavat sääprofeetat, joiden ennustuksissa olisi paljonkin viilaamisen varaa. Lämpötila on 6 -9 lukemissa tänään, mutta näyttäisi ennusteiden mukaan nousevan siten, että tiistaiksi ennustetaan 9 -12 lukemia. mikä tuntuu tervetulleelta. Tuuli oli aamulla tarpeettoman voimakas lisäten viile... mer »

PERJANTAI 05.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 1 månad sedan
PERJANTAI 05.02.2016 1. PUOLIPILVISTÄ säätä luvataan tästä päivästä alkaen ainakin maanantaihin saakka paikalisine kevyine sadekuuroineen. Ilman lämpötila putoaa samalla rajusti tämän päivän lukemista 9 -19 lukemiin 5 -9, alkaen sen jälkeen uudelleen nousta siedettäviin lukemiin. Sään ennustaminen on kuitenkin kinkkistä hommaa, joten lienee syytä varautua yllätyksiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207582#.VrRVZfZ706s, SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 9 -19; Tiberias 13 -23; Suolameri 17 -25; Eilat 14 -28 +C-astetta. Kinneretin vedenpinnan korkeus on -212.82 metriä... mer »

KESKIVIIKKO 03.02.2016

Gabriel Eskel på gavriblock - 1 månad sedan
KESKIVIIKKO 03.02.2016 1. TÄNÄÄN on aurinkoista, mutta huomisesta lähtien joko puoli-pilvistä tai sitten aurinkoista, riippuen sitä, ketä säätieteilijää seuraa. JP:n mukaan tänään on aurinkoista ja huomenna puolipilvistä ja perjantaina uudelleen aurinkoista. ToI puolestaan ennustaa samoin aurinkoista säätä tänään, mutta puolipilvisyyttä huomisesta lähtien loppuviikoksi, paikoin voi esiintyä sadekuuroja lauantaina. Lämpötilat nousevat kuitenkin hieman, mikä on positiivinen ilmiö. Tämän päivän lämpötila 8 -14 nousee perjantaina lukuihin 10 -17, mutta laskee uudelleen pilvísyyden li... mer »

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar