Leta i den här bloggen

söndag 16 december 2012

Hanukkakynttilä Göteborgissa

Göteborg kylpee vitivalkeassa lumessa ja  runsaissa erivärisissä  jouluvaloissa. Kaupungin kulttuurikeskustassa on  suuri hanukkakynttilänjalka ja tänään  illan pimetessä siinä loisti kaikki 9 kynttilää ja rabbiini lauloi siunaukset Hanukkajuhlan viimeisen päivän  alulle.  Huomenna Hanukkajuhla päättyy kalenterin mukaan.
 En osannut odottaa  näkeväni hanukkakynttilää missään. Lähdin  iltapäivällä vain katsomaan Göteborgin kuuluisia jouluvaloja ja valitsin  kävelykohteeksi nyt Avenyn, koska olin jo aiemmin kiertänyt  toisen lenkin ja katsonut  jouluikkunat  NK:n luona ym.
Nyt Poseidonin vaskinen  patsas oli valaistu vihreäksi ja  se  tosiaan  veti silmiä puoleensa. .  Luntatihuttavassa hieman sakeassa ilmassa pyyhki vahvat valokeilat Götaplatsenilta päin ,  Avenyn  jouluvalot pylväissä olivat nyt isoja valoperhosia ja muuta  uutta ja kaunista oli jokapuolella, minne vain katsoi. . Ja yhtäkkiä edessäni oli   täysissä valoissa Hanukkakynttilä ja kuulin rabbin laulavan hebreaksi siunauksia.  Hanukkakynttilä oli Konserttisalin edessä olevalla korokkeella.  Sitten lopuksi toivotettiin Hyvää Hanukkaa ruotsin kielellä.  Ensimmäistä kertaa eläissäni   oikeastaan kuulen hanukkatoivotuksen ruotsiksi, kieleni oli miltei solmussa kunnes  käsitin, että pitää vastata:  God Hanuka!
Sitten kävelin kohti Lisebergiä ja katsoin  siellä olevia  aivan suurenmoisia  jouluvalaistuksia ja sitten tulin kotiin iloisena siitä,  että olin nähnyt Hanukkakynttilän.

 http://www.idf.il/1283-17852-en/Dover.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar