Leta i den här bloggen

tisdag 14 augusti 2018

Vuodelta 1994 muistiin Nobelin rauhanpalkinnonjakotilaisuudesta

Kirjoitin muistiin 10.12. 1994 seuraavaa.

"Pääministeri Jizhak Rabin sanoo, että hänen silmissään kaikkein kallisarvoisin asia on ihmiselämä. Se periaate aina  mielessään hän toimi myös ollessaan Israelin  Puolustusarmeijassa. Mutta hänen mielestään on vain yksi tie turvata ihmishengen ja ihmiselämän pyhyys ja se on rauhantie. Hän on sitemmin johtanut Israelin armeijaa ja nykyinen (1994)  turvallisuusministerin virka-asema on hänellä pääministerin viran lisäksi."

"Ulkoministeri Shimon Peres kertoi omasta elämästään israelilaisena- hänhän on Israelissa syntynyt israelilainen. Hän piirsi esiin israelilaisten tulevaisuuden näyn rauhan Lähi-Idästä ja siitä valtiollissta annista, minkä Israel kykenee antamaan  islamin valtamaailman alueella Lähi-Idässä ja muuallakin maailmassa."

"Palestiinan kansanjohtaja Jasser Arafat rauhansanomassaan ilmaisi palestiinalaisten valinneen rauhan tien ja sillä tiellä pyrkiä tavoittelemiinsa päämääriin. Hän kansansa äänenä esitti Israelille vetäytymsitä pois palestiianlaisalueelta ja hallinnon siirtämistä  kansansa omiin käsiin."

Hetkeä herkisti israelilainen musiikki, kun laulajatar Ofrah Hazah lauloi Ofroni-seurakunnan säestämänä rauhan laulaun. Laulaja Jehoram Geon  lauloi myös rauhasta.

https://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1994/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar