Leta i den här bloggen

torsdag 10 maj 2018

OMER 40

18:21 Otan linkin Hesarista .https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005674580.html



https://www.aljazeera.com/news/2018/05/israel-hit-iranian-targets-syria-180510045201451.html klo 18:09 otan linkin Al Jazeeran englantilaissta tekstistä.


Klo 18:01 otan sitaatin Ruotsin uutisista:
https://www.dn.se/nyheter/varlden/israelisk-militar-flyglarm-i-golanhojderna/
Katsoin myös Walla-tiedonannon tapahtumista.   vaikutaa siltä, että Iranilla on vahva  sotilasverkosto aivan Israelin rajan tuntumassa.
 https://news.walla.co.il/item/3156815





Aamulehti Suomesta  kertoo 10.5. 2019 SITAATTI
https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/syttyyko-iranin-ja-israelin-valille-sota-iran-uhkasi-pyyhkia-juutalaisvaltion-kartalta-trump-paastaa-vastavoimat-irti-200934747

Nina DaleIL
Israel sanoo iskeneensä viime yönä "lähes kaikkiin iranilaisiin infrastruktuurikohteisiin Syyriassa". Asiasta kertoi Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman torstaina.
Israel kertoo iskeneensä iranilaiskohteisiin vastauksena Golanin kukkuloilla tehdyille raketti-iskuille, joista se syyttää Iranin vallankumouskaartin Quds-erikoisyksikköä. Noin 20 rakettia laukaistiin Israelin mukaan Syyrian puolelta keskiyön aikaan Israelin sotilaskohteisiin Golanilla.
Israel kertoi ohjuspuolustusjärjestelmänsä torjuneen neljä rakettia, ja loput eivät päätyneet sen alueelle. Yksikään israelilainen ei loukkaantunut raketti-iskuissa.
Israelin armeija iski vastaukseksi kymmeniin iranilaisiin sotilaskohteisiin Syyriassa viime yönä. Kyseessä oli eräs Israelin suurimmista sotilasoperaatioista viime vuosina ja suurin hyökkäys iranilaisia kohteita vastaan, maan armeija kertoi.
–Toivon, että olemme nyt päättäneet tämän episodin ja kaikki ymmärsivät viestin, Lieberman totesi torstaiaamuna Herzliyan turvallisuuskokouksessa lähellä Tel Avivia.

"Uusi vaihe"

Puolustusministeri kutsui Iranin raketti-iskua "uudeksi vaiheeksi". Israel ei ole koskaan aiemmin käyttänyt näin paljon tulivoimaa Syyriassa konfliktin alettua vuonna 2011. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun Iranin armeija iskee Israeliin Syyriasta käsin.
–Emme halua eskalaatiota, mutta en anna kenenkään hyökätä kimppuumme tai rakentaa infrastruktuuria, jotta voisi myöhemmin tulevaisuudessa iskeä meitä vastaan, Lieberman sanoi ja lisäsi, ettei Israel hyväksy "Iranin yritystä tuoda ilmatorjuntajärjestelmiä meidän rajoillemme".
Golanin kukkuloilla soivat yöllä hälytyssireenit, mutta torstaiaamuna alueen israelilaiskoulut avasivat normaalisti ovensa lapsille.


Sopimus päättyi

Israelin ja Iranin yhteenotot alkoivat välittömästi sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat irrottautuu Iranin ydinsopimuksesta.
Vain tunteja myöhemmin Israelin raketit iskivät sotilastukikohtaan Kiswehissä, Syyrian hallitusta tukeva paikallinen komentaja kertoi. Iskussa kuoli 15 ihmistä, joista kahdeksan oli iranilaisia, Syrian Observatory for Human Rights -järjestö raportoi. Syyrialaiskomentajan mukaan kukaan ei kuollut. Israel ei ole vahvistanut tai kiistänyt iskua.
Iran tukee Syyriassa maan presidentti Bashar al-Assadia yhdessä Venäjän ja libanonilaisten Hisbollah-joukkojen kanssa. Israel pelkää, että Iran yrittää rakentaa Syyriasta uudenlaista eturintamaa Israelia vastaan.
Jännitteet huolestuttavat myös Venäjää. Israel kertoi varoittaneensa Venäjää etukäteen tuoreista iskuistaan Syyriassa.
Syyrian valtion media kertoi Israelin iskuista ensimmäisen osuneen Baathin kaupunkiin ja useiden ohjusaaltojen seuranneen perässä. Israelin raketteja ammuttiin Syyrian mukaan alas Damaskoksen, Homsin ja Sueidan yllä. Osa osui kuitenkin kohteisiinsa ja tuhosi ainakin yhden Syyrian tutkajärjestelmistä. Israel ilmoitti torstaina, ettei se tiedä iranilaisten menetysten määrää.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar