Leta i den här bloggen

fredag 22 september 2017

Meren Saaret: Hurricane Aftermath

 23.9.2018 puerto Ricon jobinposti jatkuu. nyt on 90-vuota vanhassa padossa  rakennevikaa ja se onpettämässä.  70 000 on evakuoitu lounaisista kylistä.
Muutamilla alueilla on lisäksi  aseellisia ryöstäviä gängejä .http://www.dailymail.co.uk/news/article-4872376/Richard-Branson-s-son-warns-civil-unrest.html
Ehkä hurrikaanien jäljiltä seuraa Alijaa Meren saarilta . 
21.9.2019
Synagogayhteiskuntien tilannetta voi arvioida yleistilanteesta
http://edition.cnn.com/2017/09/21/americas/hurricane-maria-dominican-republic-puerto-rico/index.htmlhttp://edition.cnn.com/2017/09/21/americas/hurricane-maria-dominican-republic-puerto-rico/index.html
JPost antama tieto:
http://www.jpost.com/Breaking-News/Hurricane-Maria-devastates-Puerto-Rico-kills-at-least-32-in-Caribbean-505692 

Roosevelt Skerrit - Startsida | Facebook

Tästä saa viitteen Anderson CVooperin raportteihin Katriina myrskystä New Orleansissa.
Nyt toisen kerran aktosttuani eilen Dominikan tilannetta filmipätkästä pohdin  maan köyttöä  kuten aiemmin. Vuorileikakusta ja asutuksen sijoitamista rinteille. muta aiemminkin kysyin mitä materiaalia, mitä kivilaatua vuori on sisältä ja  sain silloin tietää että se on kuin soraa- siis ettei sieltä tulisi mitään graniittilaatua tai  liitukalliota esiin. Muta eipä tästä ole tehty  geologisia katsuksia  sillä nyt kun kaski on kaadettu, rinteet olisivat hyviä esim  viinin viljelyyn kun ne porrastaa  samalla tavalla kuin esim karmel vuoren,  mutta tässä merkitsee vuoren sisäkallion laatu.
Jos se on vulkaanista  Färsaaren tapaan, silloin on mahdollista   rakentaa ylemmäksi jollain tekniikalla. Jos olisin  dominikalainen  ajattelisin vähän isojakotapaan, että  niiltä rinteiltä saisi tontteja  viljelykseen.  ja rinneteitä.  sademetsä sinänsä on hieno asia, mtua siitä ei paljon saa hedelmää.  D0minikan alueella joka ainut neliömetri voisi kantaa jotain laatua hedelmää- eihän siellä ole talvea ja jäätä ja lunta.  tietysti  ajattelutapa on vähän erilainen eri maissa. enkä ole koskaan olut siellä koska se merenrqanta on niin kuuma, muta esim puolen km korkeudessa saattaisi olla  viileämpi ilma.  Eilisessä filmissä näkyi yksi rakennus jokaoli yhtä moderni kuin missä tahansa länsimaissa ja siellä oli PM työhuone ja talo kesti hurrikaanin.
Siellä on virtoja joista saa sähköä. Miten olisi patojärven laita, se riippuu peruskallion  kiderakennelmasta-  kertyvä vesi ei saisi yhtäkkiä muuttua mutavyöryksi ja mutalaavaksi.
Ihmettelen muuten kun on aina sadetta, miksi ei kerätä sadevettä josta voisi kiehuttaa spriikeitteimllä juomavettä. Suomessa kyllä käytetään sadevettä ainkin keitettynä juomavedeksi, jopa lunta.  Ei kai sadevesi siellä ole  vaarallinen- siitä ei ole mainintaa.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar