Leta i den här bloggen

lördag 30 september 2017

JPost

 Tämä raportti  päivältä 30.9 vaikuttaa aika tavalliselta. Tässä ei mainita mitään erityiskomplikaatiota vesipaastosta. Ainoastaan liikenteestä johtuvia ja ehkä ikäsairauksia. Mooseksen määrämä paasto  ilman vettä käsittää myös  täydellisen lepotilan-  silloinhan  kerran vuodessa  virkistyy  neuroendokrinologinen järjestelmä kehossa. Eihän ihminen koskaan muuten olisi paikallaan  syömättä ja juomatta t  yhtä vuorokautta tässä Luojan luomassa  maallisessa majassaan. Tietysti varmaan  tehokkaampi  terveysvaikutus on niillä, jotka pitävät sen 7. päivän levon relevanttina lepopäivänä. Käsittääkseni israelilaisten elämänvaoima perustuu Mooseksen lain määräämiin  yksityiskohtaisiin sääntöihin.  On hyvä kun on oma valtio, jossa  on mahdollista levätä  siten, kuten Mooses käskee, kehofysiologisesti.  Sehän ei ole monessa maassa mahdollista jo antisemitisminkään takia.
Tarkistan miten Israel valtiossansa  selviytyi tästä  elintärkeästä päivästä.
 Jerusalem Post raportoi :
  • Paramedics from Magen David Adom treated 1,659 people, responding to 2,229 incidents over the 25 hours of the Yom Kippur, the high holy day of atonement, the group said Saturday evening.
  • 21 people required life-saving resuscitation.
  • More than 260 children and adults required first aid due to injuries caused by recreational biking, skateboarding and in-line skating.
  •  28 people were hurt in traffic accidents, two of them moderately. 24 people were injured in acts of violence.
  • MADA ambulances also rushed 164 women to give birth at hospitals across the country.
  • The group said their vehicles were pelted with rocks on two incidents.
  •  
Mitä kertoo Ynet?
 
Of the people receiving medical attention, 228 fainted, were dehydrated and felt unwell as a result of the fast. Twenty-one had to be resuscitated. 

Dehydratio tapahtuu kyllä paastossa helposti jos on liikkeellä tai tekee jotain lihastyötä.  Mooses ei vaadi sellaista. Siis voi olla  ihan koko vuorokauden  vuoteessakin leväten ja samoissa vaatteissa ettei menetä suoloja. Ennen paastoa on parempi juoda enemmän vettä kuin mitä yleensä päivässä käyttää. Lisäksi on hyvä  syödä siten että glykogeenivarasto on  vuorokaudeksi., mutta ei liikaa esim makeaa.  Tavallista leipää, pastaa, riisiä - niistä saa jo  maksan glykogeenia mukavasti.  Riisiruoka iltapäivällä  on varsin hyvä glykogeenin tuottaja  paastovuorokaudeksi tai ennen matkallelähtöjä.   Jos on piilevää  diabeettisuutta, tulee tosiaan vaivat esiin ja  kannattaa tarkistaa  dieettinsä ja tasapainottaa verensokerinsa  seuraavaksi vuodeksi.
On henkilöitä jotka ovat tottuneet monen päivän paastoon, muta tällainen äkkipaasto tottumattomille on tosi haastava ja siihen täytyyv arautua edeltä, ettei lähse esim dehydraatiossa  paastoon, nestevajeessa.  Se tosiaan  voi viedä  huonoon kuntoon.
Olen ennekin maininnut että tällainen lepopaasto  24 tuntia  (Israelilaisilla on 25 tuntia, joka todella nostaa riskejä) - normalisoi  lisämunuais-hypofyysiakselia. En tosin tiedä miten vaarallista  sellainen paasto on jos on heikko hypofysäärinen funktio tai panhypotyreoidismi, mutta hypofyysin  sairauksia potevilla on yleensä tarkat lääkkeet ja lääkärin kiellot myös., kuten monilla muilla sairailla, joilta  esim Israelissa  kielletään  täysi  vesipaasto. Tätä laatua paastoahanesim islamilaiset  eivät tunne,  koska heillä paasto ei yletä  25 tuntiin minään päivänä, tietääkseni.  Kristityillä taas paastot ovat  aivan  isymbolisia ja  koskevat vain  ruokalajien valintaa.  Heillä yhtäkkiä tehty  25 tunnin vesi ja ruokapaasto voisi olla katastrofaalinen. 
nuo resurskitaatioon joutuneet ovat voineet olla  jo ennen paastoa dehydraatiossa . Toinen vaikea tila on  hypoglykemia. Odotelen lisätietoa mediasta.  Pidän tuota Mooseksen sääntöä hyvin olennaisen tärkeänä varsinkin maassa jossa  lisämunuaisrasitus voi tulla  suureksi kuumuudenkin  takia.  Tuo on lisämunuaisten ja hormonien lepopäivä - se kapriisinnupunkorjaus päivä- Sehän käsittää jotain   neuroendokrinologista terveyttä, josta kuningas  Salomon mainisee, arvelen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar