Leta i den här bloggen

torsdag 8 juni 2017

Opetus Menorasta

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/20605

Vertaa Uuden Liiton opetusta Menorasta.
Oli  seitsemän menoraa Johanneksen näyssä.Ilm. 1.
Siinä ei sanota  varsinaisesti,  miten paljon niissä oli valoja tai tuiketta  sillä hetkellä olemassa. Kuitenkin  ilmassa oli niin paljon valoa, että ne näkyivät  Johannekselle  kultaisina, arvokkaina, jaloina.
Johannes ei sanonut että tuo  yksi oli hyvässä valaistuksessa ja tuo toinen ihan pimeänä.
Hän sanoi vain : oli seitsemän kultaista  menoraa.
Mutta niiden keskellä oli Jeesus taivaallisessa kirkkaudessan- kasvot loistivat  kuin aurinko . ja hänen  kädessään oli seitsemän tähdenvaloa ja niistä tuli seitsemän  sanomaa, seitsemän enkeliä ,  jokaiselle seurakunnalle individuelli sanoma sen seurakunna  menoran  valaistustilan ja tehtävän  mukaan.

Efeson  vaarana oli että sen menora sysätään pois paikaltaan ja se katoaa pimeyksiin. Kuusi menoraa  olisi sitten enää jäljellä. Mutta monia vaaroja oli niilläkin. Vain yhtä kokoseurakuntaa käskettiin uskollsesti säilyttämään se hyvä mikä heillä oli- seurakunta ahdistuksen ja vainon  keskellä (Smyrna). Myös  osa Tyatiran seurakuntaa  oli ahdistuksessa ( uskovien seurakunta suuren korruption vallitessa uskonnollisessa miljöössä ympärillä )  ja heitäkin käskettiin säilyttämään  se hyvä, mikä heillä oli.
Juudan kansa.menoran alkuperäinen omistaja,Israel,  on jatkuvasti kautta vuosituhanten ollut ympäröivien pakanauskontojen ja pakanakansoijen  aiheuttaman ahdistuksen kohteena, joten se on keksittynyt säilyttämään se hyvä, mikä sillä on, eikä  sille ole asetettu mitään velvoituksia  ulkopuolisten suhteen.
Kun Uusi Liitto tuli,  Pyhä Henki opetti apostoleille että myös pakanakansoista on koottava esikoislahja Jumalalle ja he vaikka olivat juutalaisia, valistivat nyt   kansoja ja nyt on monessa kansassa niitä manoran valoja, vaikka menoraa ei mitenkään syvällisesti ajatella. Mutta se on kaunis kynttilänjalka. Se miellyttää silmää ja sitä pidetään myös Pyhän kansan symbolina. Se muistuttaa myös kasvua ja puun muotoa. hengellistä kasvua ja täten ikuisuutta ja pyhitystä.
 Vielä tällä hetkellä Jumalan Henki kokoaa kansoista  esikoislahjoja Jumalalle. Ei ole vielä se aika että kaikki kansat kääntyvät tunnustamaan Elävän Jumalan Jumalakseen. vaikka olisi toivottavaa,  että sellainen aika tulisi nopeasti, jo nyt kun  on geofysikaalisesti ottaen normaalia  maapalloaikaa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar