Leta i den här bloggen

lördag 10 juni 2017

Kun pilvi nousi ja oli liikkellelähtö

Numeri 10:  kertoo leirien liikkellelähtöaallon sinä päivänä kun kakki  sukukunnat olviat Mooseksen aikana olemassa ja Ilmestysmaja toimi.
Tässä  järejstyksessä on eräs  seikka joka pistää silmään.
Ensimmäisenä oli JUUDA ja juudan lippukunta, jossa Juuda oli johtojoukko.
Viimeisinä lähti liikkelle Daanin lippukunta,  jossa oli myös  asserilaiset ja naftalilaiset.
Daanilaisesta  sanotaan  Measef le-chol ha-machanot le-ziv´otam -  He keräsivät kaikki leirit   omiin  joukkoihinsa.   Siis he suorittivat jälkijoukkona   lippukuntien organisaation. Käsittikö tämä  jälkijoukkojen  kokoaminen myös  joka ainoan leirin jälkijoukon  tarkan keräyksen ja  joukkuevälin ylläpidon vai ainoastaan  viimeisen lippukunnan leirien  organisoinnin? Sanotaan kuitenkin   Daanista:  kaikkien leirien  kokoaja.  Se saattoi olla daanilaisten erityistehtävä. organisoida koko  kokonaisuus
כה  וְנָסַע, דֶּגֶל מַחֲנֵה בְנֵי-דָן--מְאַסֵּף לְכָל-הַמַּחֲנֹת, לְצִבְאֹתָם; וְעַל-צְבָאוֹ--אֲחִיעֶזֶר, בֶּן-עַמִּישַׁדָּי. 25 And the standard of the camp of the children of Dan, which was the rearward of all the camps, set forward according to their hosts; and over his host was Ahiezer the son of Ammishaddai.

Tämä on sikäli  kaivertanut mieltäni tämä daanilaisten erityistalentti, koska UudessaTtestamentissa   kerrottaessa lopunajan sukukuntien erityistehtävistä ja niiden sinetin saajista ei enää mainita daanilaisten joukkoa siinä 144 000 sinetöidyssä 12 sukukunnassa. Päinvastoin niitä  paimennettavia,  joosefilaisia oli kaksijoukkoa. Mutta tämä selittyy siitä, että Messias Juudan sukukunnan Jeesus sanoi olevansa Ensimmäinen ja Viimeinen. Hän asettaa joukot liikkelle ja Hän kokoaa  viimeisetkin talteen  itse - Hän on se Hyvä Paimen, joka kokoaa Israelin kadonneet lampaat ja yhdistää sukukunnat.
Hän on Alef ja Tav, Ensimmäinen ja Viimeinen. Kuitenkin Daanin muistona on Uuden Jerusalemin muurin perustuksisas myös Daanin sukukunnan  jalokivet mainittuna.  Kaikki 12 jalokvieä, jotka musituttavat jaakobin 12 sukukunnasta. Kts. Ilm. 7.  ja  Ilm. 21: 10-21.
Ilman tätä daanilaistalenttia ei ole  kansallista yhteyttä ylipäätänsä missään. Kristikunnassa yhteys on Kristuksen kautta. Daavidin pojan, Juudan sukukunansta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar