Leta i den här bloggen

lördag 9 december 2023

Israelilla on Hanukkajuhlan päivä 26 Kislev 5784 ( Sapatti, 9.12. 2023)

 Tietämys Israelin  tämn hetken  ahdistuksista keskellä hanukkajuhlan aikaa vaikuttaa  jopa alitajuntaani.  Heräsin aamulla uneen, joka oli niin erikoinen, että kirjoitan muistiin.


Unessa oli paljon jotain , muta  viimeinen unikuva printtautui mieleeni niin että muistin vielä herätessä:

 Kuljetin oikeassa kainalossani  suurta rautaista mustaa, koristeista, mutta poltettua  Daavidin tähteä ja olin viemässä sitä  kotiini.


Unen pätkän alussa seisoin tien varrella suuri rautatähti kainalossa. Siihen pysähtyi nainen kysymään mistä olin sen hankkinut. koetin muistella ja  sanoi: seurakunnan  second hand kaupasta.  Siten tarkastelin  tähteäa lähemmin ja ninen katseli sitä myös toiselta puolelta  edessäni oikealla seisten: Molemmin käsin kkohotin tähteä  ilmaan ja katsoin sen  rautaisia tai vaskisia kohokuvioita, ja ne näyttivät kuin poltetuilta mitä nyt voi metallia polttaa. Siis kuvioit olivat olemassa.  Välillä  tähti oli kuin kynttilänjalka,  heteken, sitten nostin sen ylös taivasta vasten katsoen sitä kuin kupolina alta päin: Silloin  tähteen kiinnittyi kauttaaltaan sadepisaroita ja se oli kirkkaan  niistä  pisaroista , tavallaan kuin huurteen valkoinen. Sitetn laskin  tähden taas kainalooni, oikealle,  se oli  välillä kuin olisi ollut oikea käteni iotse ja kun katsoin se oli kuitenkin se rautainen tähti jota kuljetin. Siten käännyin  ja takanani oli metsä tie. Lähdin kuljettamaan metsän kautta tähteä eteenpåäin. Polku oli pitkä. Ihmisiä tuli vastaankin.  Alamäessä tuli vaalea kallio ja kuljin sen yli ja suoraan kohti taloa joka oli kuin   paikka josa kotini sijaitsi.  Minulla oli tunne että pitäisi  asettaa tähti niin että kukaan ei sitä  havaitse tai ota minulta ja olin menossa  talon ovea kohti, mutta  uni loppui enkä sitten tiennyt, minne  tähti  meni tai missä silloin olin,  valkoinen  kallio oli takanani ja edessä hiekkamaa, sen pitkän talon edessä.


Kirjoitan varmuuden vuoksi, kun  uni oli erittäin erikoinen, enkä ole mikään  unien selittäjä, vaikka niitä tulee joskus nähtyä sellaisia, että jää mieleen.  Missähän päin maailmaa on sellainen rautainen  daavidin tähti,  sen suuruus oli käsiväli, jos käsivarret ojossa pidän sen sakaroista kiinni ja  pidän tähteä ilmassa edessäni.     Jotenkin olin hulissani ja siksi kirjoitan muistiin nyt illan suussa. Neljän kynttilän ilta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar