Leta i den här bloggen

onsdag 6 december 2023

FB ystäville 6.12. 2023

 Raamatussa on erikoinen maininta jo Mooseksen kirjojen viimeisimmissä luvuissa: että kansojen rajat määräytyvät israelilaisten luvun mukaan. Siis jollain tavalla maapallon heimojen asuttautumiseen vaikuttaa tapahtumat, joilla Luoja siirtelee israelilaisia maan äären kaikille kulmille ja kuten on luvannut pitkien aikakausien päästä jälleen alkuperäiseen valinta-alueeseen Kanaanin maahan Välimeren, Punaisen meren, Suolameren rajoittamiin mannerkohtiin ja Jordanin joen vesistön alueelle. Mitä meidän aikakauteemme tulee, vesistöjen tilanne koko maailmassa on katastrofaalisen vaarallinen juomaveden laadun ja saatavuuden suhteen ja vaatii nykyajan tekniikkaa elvyttää juomavedet ja hallita maapallon vesiä ja merenpintojakin jo.

 Jos ajattelee meitä suomalaisia, saimme hyvin järvi ja jokipitoisen maan jossa kasvaa itsestään kaikki ruoho, ja metsä- vaikka varsinaisesti en käsitä, mitä erityishyvää meissä olisi. että tällainen elämänolosuhteiden armo meille sitten lankesi. Tietysti on sitä talvea , mutta me suomalaiset pidämme talvesta ja lumikin on veden olomuoto. Tärkeä on hoitaa näitä oman valtion luonnonolosuhteita siten, että seuraavat sukupolvet eivät kärsi tästä sukupolvesta ja sen erehdyksistä.

 Mitä Israelin itsenäisyystaisteluihin tulee tänään luin ensimmäisen kerran asiasta Negevin Prikaati vuosina 1946- 1948. Edelleen on samaa sotaa Negevistä- autiomaasta, jonka asuttamiseen ja istuttamiseen, vesiolosuhteiden elvyttämiseen Israel on erityisesti erikoistunut . Negev on temppelin tuhon jälkeen päässyt autioitumaan ja autiomaat ovatkin monien uskontojen alueen, varsinkin islamin alueiden hämmästyttävän huolestuttava tunnusmerkki- Juudan uskonnossa on maan elvytys hedelmää tuottavaksi olennainen asia. Raamattu puhuu paljon kasvikuntaa koskevaa asiaa. Aabrahamista mainittiin, että hän istutti puun. Se taisi olla niin harvinainen asia alkuluomisen historiassa. 

 Yleensä erehdytäänkin sanomaan että " kyllä Jumala sitten istuttaa ne kaikki, mistä puhuu" ja "Messias itse tekee Temppelin kun tulee jos tulee " - Sana jo opetti, mitä Jumala haluaa: valmista puulautaa rakennuksiin, jotka sitten ihminen kokoaa ohjeen mukaan, joten puita täytyy ensin istuttaa, että niistä saa sitä tiettyä lautaa. UT selvitti paljon Temppeli-asiaa- siihen perustuu suomalainenkin seurakuntausko ja moni käytännön toimenpide tässä maailmassa. Siunattu suomalainen seurakunta! 

 Negev annettiin aluksi Juudan ja Simeonin sukukunnilla ja Obadja kertoo lisää paluumuuttajista. Valon ja Pimeyden taistelu on aina olemassa kun tappavan kuivaa erämaata muutetaan ihmisiä hengissäpitäviksi puutarhoiksi ja metsiksi ja asutuksiksi:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar