Leta i den här bloggen

fredag 9 november 2018

Pohdituttaa

Yleensä vanhassa testamentissa käsittääkseni  oli periaate, että  rikollista rankastaan hänen omien tekojensa mukaan eikä niin että rikollisen perhettä lähinnä rankaistaan, jos rikollinen  jo oli  surmattu tai saanut jonkin muun rangasituksen.

Nyt on tietysti hyvin pahoja asioita tapahtunut, terrorismiin perustuvia murhia. Uuden Testamentinkin periaatteen mukaan ihmisen ruumis, keho on Jumalan Hengen temppeli, siis asumus sinänsä
ja se joka  murhaa ihmisen, tuhoaa  Temppelin.
Sikäli on ymmärrettävää, että  israelilaiset joilta vuosisata toisensa jälkeen on tuhottu kaikki  materiaalinen suoja  ja lisäksi viety henki, myös kostaa  nyt kun on oma valtio ja puolustusvoimat,  tuhoamalla tuhoojan kaiken  materialistisen suojan, Temppelin, jossa kyti  murhanhimo, joka synnytti  terroriteon ja murhia. 

Siltikin ajatelen  niitä isoja perheitä, joita arabeilla  yleensä on: Perheesen voi kuulua monta, joka  ei ole ollenkaan  samaa mieltä kuin  murhaajan tielle lähtenyt suvun jäsen ja lisäksi on voinut olla parheensä toisinajattelevien  suuri tuskan ja rasituksen aihe, koska ei ole hyväksynyt normaalin  siviilielämän lakeja eikä ole  harrastanut kansansa ja perheensä  parasta. - ja nyt  entisten vaivojen ja tuskien lisäksi heiltä vielä tuhota  asumus. 
Siinä on jotakin minsuta käsittämätöntä, eihän se asumus ole  tehnyt  tekoja, vaikka se onkin  materiaa, johon voi reagoida tuholla.

Koetan projisoida  asiaa suoamalsiiin oloihin. Suoemssahan on  kauta aikojen ollut kaikenlaista  puukkotapelua ja murhaa.
Myös  veljeni ainoa lapsi juuri nuoreksi aikuiseksi kasvanut tytär ja tämän äiti  murhattiin yhdtenä keksiyönä isäpuolen puukosta.
Murhaaja  vangittiin ja kärsi aikansa vankilassa.
Mikään  ei saa takaisin  kuolleita elämän puolelle.
Silti ei tullut kenenkään  mieleen kostaa  jollekin tavaralla tai talolle tai suvulle. Paljon sukuakin  miehellä oli.
Siis  tuo  suvulle  ja amterialle kostaminen on minusta   jokin käsittämätön asia, mutta   olen pitänyt sitä  oikeastaan  käsitettävänä ottaen huomoon, että  Juudan kansa on sadat vuodet kollektiivisesti rankaistu , varsinkin natsiaikana ja yleensä kaikkialla, missä ei ole oikeusvaltiota olemassakaan.
Nythän ollaan siirrytty Kristalliyön aikaan.  Kristalliyökin oli jokin kollektiivinen kosto yhdestä poliittisesta  murhasta ja tuli ylipäätänsä kollektiivikoston  laavavirraksi  milloin mistäkin  olemattomasta syystä .Siis jos kansa  tuntee vain kollektiivisen koston, se kostaa kollektiivisesti. Kestää aikansa ennenkuin Lähi- Itä rauhoittuu ja  terrorismin  epidemia laantuu.
Alkeellisssä uskonnoissa on  ns. verikostot ja sikäli islam-maailma mikä Israelia ympäröion verikoston aluetta.  Verikostouskonnot yhdistettynä natsismin kollektiivikostoihin  suhteettomina  rankaisuina olemattomsista syitä   on todellien maanpäällinen helvetti.  Islamilaisesodan haudat, joita nyt aukaistaan Lähi-idän eri  louhikoista isrfaelin ympäriltä,  ovat todiste siitä, että aikamme on vielä kovin vanhanaikaista.
 Surettaa vain, jos viattomat joutuvat kärsimään, mutta ainahan viattomat joutuvat kärsimään.
Siksi pitäisikin rukoilla joka aika isä meidän rukousta:
"Tulkoon Sinun Valtakuntasi. "







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar