Leta i den här bloggen

söndag 11 november 2018

Flash floods, äkkinäisiä , ennalta arvaamattomia vesien syöksytulvahduksia Jordaniassa-

Jordnaia on kokenut näitä ilmasonmuutoksen seuraamuksia viimeaikoinan ja äkkitulvahduksissa on kuollut jo useita kymmeniä ihmisiä.
Jordanin vastaranta, gaadin ja Ruubenin  sukukunnat Mooseksen ja Joosuan ajoilta, on lähinnå autiomaata eikä vesiä pidättelevää rakennelmaa tai kasvullisuutta ainakaan löytämistäni videofilmeistä ja uutisista näy olevan.
Eilen oli uutisissa kolmen isaraelilaisenkin joutuminen kommunikaatiovajeeseen Wadi Rum  tiennossa. Tästä ei tosin tämän päivän uutiset mainitse mitään. Katson Ammanin uutisista mikä on päivän tilanne. Niissä sanotaan että  vaikka vuotuinen sademäärä on vähenemään päin, äkilliset  syöksytulvat enenevät ja niiden intensiteetti ja yhtäkkinen vesimäärä on kasvamaan päin.

http://www.jordantimes.com/news/local/floods-only-beginning-severe-climate-change-impacts-jordan
Jordanian ja Israelin varmaan pitäisi  säätää  rajapinnan kasvullisuus yhteisen suunnitelman mukaan , jota se hesekielin  näkemä  aika  lähenisi nopeammin, että  kun se virta on jälleen virran paikalla, on molemmilla puolin hedelmäpuita. Luonnollsiesti ihmiset istuttavat ne, sillä Jumala loi ihmisen kuvakseen tekemään Hänen tahtonsa tämän ihmiskunnan  universumin hiekkajyväsen puolella. Hän puhalsi ihmiseen Henkeä omasta Hengestään ja antoi sanassaan tiedon, mitä puita istuttaa pitää. Jordanin  länsiranta siellä tie 90 varrlela alkaa  jo näyttää Hesekielin  näkyjä paikoitellen.  Kun siinä päiväsaikaan  ajoimme 2017, välillä nousi  hiekkapyörteitä taivaan rannalla, ehkä jonkun työmiehen auton  nostattamana.  Paikoitellen oli ihania palmumetsiä  ja palmut olivat kuin sotilaskohortit vartiopaikallaan. Ei ole unta vaan totta! Akasiatkin siellä täällä olivat kuin  juuri  Mooseksen ajan jäljiltä tien vierellä kun kansa oli ohi kulkenut sinne  Ruubenin ja Gaadin alueelle päin.   Ilmeisesti akasiametsikköä on aiemmin ollut hyvin runsaasti, koska siitä oli  Ilmestysmajan rakennukseen  isokokoista lautaakin.
Viime sunnuntaina kirkossa luettiin sana Hesekielin kirjasta. Se oli vahva sana. Hesekiel 37.


Ps. Löysin New York Times lehdestä tiedon että oli saatu kontakti   israelilaisturisteihin. He ovat  elossa.
"... Separately, Israel's public radio said contact has been restored with six Israeli tourists who could not immediately be accounted for after the flooding. The Arabic-language Makan Radio said some of the tourists had been touring the Wadi Rum area, another major tourist attraction."
klo 12:02
11. 11. 2018 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar