Leta i den här bloggen

torsdag 22 november 2012

Tämä tavallinen aika on oikeastaan toivottavampaa

kuin Hesekielin temppeli aivan  pika pikaa. Oivalsin asian eilen.
Toivottavasti  tästä Jumalan haastamisesta ei seuraa  yhtäkkiä jokin jättimaanjäristys tai jätti tulivuorenpurkaus muualla kuin Öljymäessä, joka ikäänkuin  jälleen kerran liimautui umpeen ja tavallinen tämä aika säilyi. Jokainen Hamaksen raketti ja ohjus uhkaa tuhota  Jumalan Israelin valittuja Cohen Zedek- pappeja, joista Hesekiel puhuu.Kukaan  ei halua tulla tahalliseksi tappajaksi- siis joutua sodassa surmaamaan vihollista, sillä tiedetään että Jumalan temppeliä ei rakenneta edes vihollisten vuodatetulla verellä Jokainen sota merkitsee, että  viipyy, ennen kuin Temppeli voidaan rakentaa, sillä se rakennetaan silloin kun on ulkonainen rauha ja suuri  ympäröivien kansojen ymmärtämys Israelin kansaa kohtaan, sillä se on suuri työ.

 Nimittäin Hesekielin Temppelin asioitten ja sen tulon  kiihdyttäminen tekee suuren maanjäristyksen,  josta aukeaa uudet alat Israelin kansalle.  Alueen kartta ikäänkuin leijuu jossain tuossa  Jumalan valtakunnan puolella pilvissä,  nähtynä ikäänkuin hyvin  korkealta vuorelta,  ja tarvittaessa laskeutuu maahan ja kiinnittää vaarnansa maamerkkeihin Jordanin  vesistöalueen ja alkulähteitten   ja meren välille,  Egyptin puron ja Hamatin välille.

Tänään on kiinni toisissaan Benjamin ja Juuda, mutta siihen väliin tulee iso tila joskus, se mitä nyt vain pikku hiljaa ymppäytyy maanpäälle. jokaisen juutalaisen palatessa kotimaahan ja jokaisen  leeviläisen asettuessa asumaan maahan. Jokainen  asumus Luvatussa maassa on nyt käytännössä niitä  Kaupungin työmiehiä, joista  Hesekiel puhuu. Israel on nyt  asuttu kaupunki:  Iir Moshav.

 Eilen koetin laskea  kuinka suuri tuo tuleva maa-alue on, mutta on kyseenalaista, jos sen mitta on vain  karttamitta  temppelikyynärä  tai temppiliruokomitta) ,  mutta suhde esim nykymetreihin  pitää sitten laskea vasta kun kartan on jännittänyt maanpäälle maamerkkeihin:  pohjoisessa, etelässä ja Jordanin ja  meren väliin. Tonttikulmat pitää merkata ihan kuin modernissa laseroidussa maamittauksessa, ennen kuin alkaa selvittää kartan  nyky mittoja . Ja lisäksi, tulee myös identifioida, mitä tarkoittaa muut sukukunnant kuin Juuda, Leevi ja Benjamin.  Kaikilla oli omat  ammattinsa ja elintapansa ja traditiot olivat erilaiset eri sukukunnissa. Siis kuten  traditio on erilainen eri seurakunnissakin.
On mielenkiintoista katsoa tietokoneelta eri tulkintoja Hesekielin temppelistä. Minusta temppeli ei ole se ongelma, vaan alueen kulmapatsaat ja vaarnaat tähän maapalloon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar