Leta i den här bloggen

lördag 17 september 2016

Eräs sanonta

Aaron Ben Suomi  -erään tiedon mukaan- kertoi islamilaisten laulavan laulua siitä kuinka he ovat saanet rikotuksi juutalasiten sapatin ja kun se on pirstoina siten aloitetaan pirstoa kristittyjen sunnunta.
Nyt kun sapatti päättyi  19:17 israelin aikaa, katsoin mitä sapattiuutisa on kertynyt ja opitääkä aaronin  kertoma paikaknsa.
Sapatin aikan tuli Syyriasta kolme ohjusta , ja ensimmäistö kertaa  rautanyrkki- Iron Dome ,Israelin anti-ohjusjärjestelmä   detonoi nämä ohjukset.  Kolme on kuitenkin pudonnut maahan asti. . Syyrian aselepo on  katkennut jo 200 kertaa  solmimisensa jälkeen ja arvellaan että sisällissodan ylivuodosta tulee näitä ohjuksia myös Golanin puoella. Kokonaista seitsemän kuluneen viikon aikana.  isralin ilmavoimat ovat  tässä puolustuoperaatiossa  edennee joihinkin syyrialaisiin  aseenlaukaisukohtiin ilmeisesti.
AlJazeera jkertoo aivan surekasta tilanteesta josa  syyrialaispakolaiset ovat pelkän kivisen  hiekkaerämaan päällä  jossain Berm-nimisessä kohdassa ilman minkäänlaista  avustusta. mutta tästä kertoi myös Ammanin uutiset jo tänään.  Alue joutui  suljetuksi kesällä, kun Jordania sulkirajan  erään sotilaihinsa kohdistuneen  iskun takia.
 Jos Syyriasta tulevat ohjukset ovatkin esim  gasalais Hamaksen tai  Libanonilais Hizbollahin ohjelmaa,  eikä mitään epäspesifistä ylivuotoa syyrialaisten keskisistä ksittämättömistä vihoista  ja  taisteluista,   se merkitsisi uutta sotaa jälleen. Arvelen.
Hamas oli jossain  yhteydessä sanonut  PM Netanjahulle ,että "pelin säännöt ovat muuttuneet".   vaikak  vihalla ei ole mitään mututuneita sääntökä, viha on aina sitä samaa olemusta, vihaa, joka ei  ole aikonutkaan vähetä. Viha ei muutu rauhaksi koskaan. Niillä on eri juuri. Rauhantahto on  ehkä  toisista ihmisistä  kuin  nyt elävistä lähtöisin.  Minimaalisinta  rauhaa vihasta voi olla  se, että  sallii  muitten olemassaolon, vaikka  vihaisi. 
Vihan ollessa genosidista se ei ole oikeutettua.  Oikeuslaitoksetkaan eivät ole mitään rakkauden lurituksia, vaan  laitoksia, jotka antavat oikeuden olemassasoloon muillekin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar