Leta i den här bloggen

fredag 20 maj 2016

Ruotsalainen kuin ihmisen mieli!

http://www.expressen.se/gt/karlssons-losning-for-nya-flyktingboenden/
Kun olin Rooman matkalla 2006, turistikylä jossa asuimme hehkuvalla helteellä, oli muodostettu  karavaanitaloista- joita voitiin siirtää  tarvittaessa  varamaan pyörillä.  Niissä oli tilava huone, suihkutila ja WC,  ja  mahdollisuus tehdä ruokaa.   Tuuletus oli mahtava- vaikka auringossa paahtoi  yli 40 astetta, sisällä sai miellyttävän viileyden, kuin  talven viimaisen  ilman- jota miltei kuin joi hengittämällä keuhkoihinsa siinä helteessä. Talon edessä oli pöytä ja tuolia, joten aamupalat saattoi kattaa ihanassa Rooman varjottomassa auringossa.  .  Tämä turistikylä oli nimeltään muistaakseni Sun Set Hill ja sijaitsi länteen Rooman kaupungin kukkuloista. Kun tuli bussilta ylämäkeä kukkulalle, tien varrella oli viikunapuita vihreine raakileineen.
Kun Ruotsiin - ja keikan saarille tuli tuo maahanmuuttajien asuttamisongelma, ajattelin sellaista ihanaa karavaanikylää. Sellaisia taloja   voi siirtää  kohtuullisen kätevästi ja  kylän voi rakentaa  katuineen ja postinumeroineen hyvin käytännölliseksi, pääkatu ja sivukadut-  autojen parkkipaikat.
Meitä oli kolme turistia  matkalla ja tila oli meille sopiva.
Karlssonin  talon tilavuus on  hieman suurempi kuin  ne turistikaravaanit, joissa olimme.  Ne eivät varmaan olleet yli 20 neliötä.
Minusta  B Karsslonin ajatus on aivan  mahtava!
On harvinaista,  että on ihmisiä, jotka voivat toteuttaa  asioita, mitä jotkuvat vain unelmoivat. Kyseessähän on absoluuttinen mannermainen  hätätilanne eikä ihmisten integriteetistä ja ihmisoikeuksista tulisi tinkiä.   Kyllä asiasta jossain vaiheessa ajanvirtaa  ja historiaa tulee omat siunauksensakin niille,  jotka "auttavat miestä mäessä eikä mäen alla". 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar