Leta i den här bloggen

lördag 13 januari 2018

Wycliffe, Israelin Raamattuseura, hebrealainen Raamattu

10.3. 2011 Raamatunkäännöstyö on erittäin vastuullista, sillä siinä saatetaan Raamatun sanoma sellaisille kielille, joita ehkä ei ole koskaan vielä kirjoitettu tai joilla ei ole ollut mitään Raamatun käännöksiä. Käännösten täytyy olla hengellisesti niin hyviä, että ne johtavat lukemisen ja kuulemisen kautta ihmisten sielujen pelastukseen ja täten iankaikkiseen elämään. Siis pelkkä tieteellisesti korkeatasoinen lingvistinen tuote ei joka kohdassa tuotakaan oikeaa tulosta esim väärän synonyymivalinnan takia, vaan kääntäjän käännökset täytyy tarkistaa myös hengellisesti, seurakunnallisen kontrollin avulla. Tätä sanotaan Pyhän Hengen työksi, jossa sielujen pelastus on ensisijaisesti tärkeä. On hyvä seikka, jos pystyy itse lukemaan alkukielellä Raamattua, siis vanhaa Testamenttia hebreaksi ja Uutta Testamenttia kreikaksi.
Mielelläni itse kuuntelen hebrealaista Vanhaa Testamenttia tai modernia hebreaa, messiaanisen rabbiinin lukemaa Uutta Testamenttia.
http://www.biblesocietyinisrael.com/index2.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=38&lang=en
http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt0.htm

Wycliffe Raamatunkääntäjät ry on osa Wycliffe International-järjestöä, joka on maailman laajimpia käännöstyötä tekeviä järjestöjä ( kotisivu
http://www.wycliffe.net/ Suomessa järjestö on aloittanut toimintasna vuonna 1972. Suomalaisia Wycliffen työntekijöitä on erilaisissa tehtävissä maailmalla noin 60. Järjestö tekee tällä hetkellä yhteistyötä Suomessa ev.lut. kansanlähetysläisten , kylväjien, Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen ja ruotsalaisten luterilaisten evankeliumiyhdistyksen, Lähetysseuran ja Vapaakirkon , FIDA Internationalin ja Uusherätyksen kanssa.
Huhtikuun toisena päivänä on WYCLIFFE -päivä.
http://www.wycliffe.fi/tapahtumat/
Suomen wycliffeläisillä on myös oma osoitteensa .

Lisäys 13.1. 2018 
Jos joku on kiinnostunut Wyckliffetyöstä suosittelen tilaamaan sieltä suoraan esirukoumuistion, joka pyynnöstä lähetetään.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar