Leta i den här bloggen

söndag 7 januari 2018

Dugong

sain loululahjaksi ruotsalaisen kriss&kross kirjan jossa on runsastikaiknelaisia sanatehtäviä.  katselin juuri tehtävää, jossa poimittiin esiin eläinten nimiö. Oli myös tällainen eläinkuin Dugong, jota en nimeltä tuntenut. katsoin sanakirjoista ja löysin nimen tarkoittavan sjöko- sanaa. Suluissa oli sirendju. Ahaa- ajatelin- tämä siis oli se eläin, josta ne sireeninnahat ilmestysmajaan tehtiin Mooseksen  aikana erämaassa .

Etsin tiedot näistä elefantin sukuisita , meren pohjan kasveja syövistä  jättieläimistä ja saan huomata, niiden olevan  kaiken miljöökatastrofin  muossa myös uhanalaisia tällä Maapallolla nykyään.
 https://www.youtube.com/watch?v=YProaycNpHE
Niistä on  you tube filmejäkin.
 Sireeninahoista kertoo II Mooseksen kirja  siinä yhteydessä, kun rakennusta peittävistä kerroksista oli kyse.

Seinät olivat koostetut  lautayksiköistä metallijaluksin  ja  poikkilistoin. oviaukoissa oli pylväät, ulko-ovessa ja väliovessa oli pylväät  ja ulko-ovessa uudin, väliovessa esirippu. rakennuksen katto oli  ja seinämät olivat  pellavakankaista joka kattoi  puurakenteen sivuilta , takaa ja päältä. Sitten  rakennus katettiin  vedenpitävillä kerroksilla , jotka myös olivat lämpöä säilyttäviä.-

"Tee teltalle peite punaisista oinaannahoista ja sen päälle  vielä toinen peite sireeninnahoista. II M. 26: 14.

Sireenieläimestä ruotsalaisessa  sanakirjassa
Sirendjur e. sjokor, Sire´nia, ordning av för vattenliv starkt tillpassade däggdjur. Kroppen slutar med en horisontal fena, bakre extremiteter saknas; de främre är fenlika.  Stora, klumpiga djur med mycket kort hals o . ej avsatt huvud Hit hör dugongen o. lamantinen Anses besläktade med elefantena.

 https://www.youtube.com/watch?v=OSDSrEEjjVA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar