Leta i den här bloggen

lördag 25 februari 2017

Egyptin Puron kaupunki fokuksessa

Kuvassa on puro, joka on kuivana aikana pelkkä  uoma, NaHal,  ja sadeaikana sitten valmis uoma suurille vesimäärille. kuin " Purot Etelämaassa"
Uomasta päätellen Siinai on joskus viheriöinyt ja  antanut  muutakin vettä kuin kidevettä kalliosta. Tämä Puro on muodostanut luonnollisen etelärajan Aabrahamin ajoista asti Israelin  kansalle.   Mooseksen kirja ja Joosuan kirja paikallistavat  Luvatun Maan etelärajan tähän purouomaan Nahal Mizraim.
1967  aikaan Israel sitten tilanteen pakosta  joutui existenssinsä takia  aukaisemaan keuhkonsa ja käymään etelärajallaan, jonka Mooses ja Joosua tarkensivat.

Nyt Siinaille  on alkanut kertyä  jotain murhanhimoista  joukkoa ja sinne muodostunut kristillinen seurakunta on joutunut näinä päivinä pakenemaan  El Arish- nimisestä kaupungista.:  Egyptin Puron deltan  kaupungissa El Arish on   pienessä ajassa murhattu 7 kristittyä. 

JPost: A Reuters reporter saw 25 families gathered with their belongings in the Suez Canal city of Ismailia's Evangelical Church and church officials said 100 families, out of around 160 in North Sinai, were fleeing. More than 200 students studying in Arish, the province's capital, have also left.

Seven Christians have been killed in Arish between Jan. 30 and Thursday. Islamic State, which is waging an insurgency there, claimed responsibility for the killings, five of which were shootings. One man was beheaded and another set on fire.
Egypt Sinai location map.svg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar