Leta i den här bloggen

fredag 13 november 2015

Deep Desert of Israel, Zin- erämaa

Egypotistä lähtiessä Israel tuli pian Siinain  autiomaahan Sinai , mutta vähän ennen saapumistaan   Aabrahamin alueille , Ziinin autiomaahan.
Siinai kirjoitetaan   SINI ( 60+10+50+10 =130 = K, L.
Exodus 19: 1. 
Zin kirjoitetaan ZN = 90+ 50 = 140 = K , M
Numeri 20: 1.
Tässä alueessa oli kohta KaDeS, KDS, (100 +4 +300) = 404, T, D.

Siinä kohtaa Mooseksen isosisko Mirjam  kuoli korkeassa iässä.
Ilmestysmaja oli siellä pystytettynä. Paikka oli hyvin karua.  Nykyinen laatusana on Deep Desert.
 Siellä Jumala käski Moosesta ottamaan paimensauvansa ja kokoamaan seurakunnan ja puhumaan kalliolle seurakunnan silmien edessä , että kallio antaisi vettä ja kallio antaisi vettä.  .

Mooses ottikin paimensauvan Herran edetä arkista, mutta alkoikin puhua kansalle selkä kallioon päin ja sitten kääntyi ja iski kahdesti kalliota- hän oli kovin kyllästynyt kansan  marinaan ja paikkaa alettiinkin sanoa marinan vesiksi.

Otin tämän asian esiin, kun näin erään  unen iltapäivän siestan aikana.  Olin jossain huoneessa, jossa oli paljon väkeä.  Eräs  israelilainen tuttavani, Moshe,,jonka tapasin Eilatissa  1968  tuli huoneeseen ja olin kovin iloinen  kun näin hänet vuosikymmenien jälkeen,  mutta  hän katosi saman tien ja koetin löytää jostain, sitten tuli ovelle monta ihmistä, joita en tuntenut  ja he  alkoivat viittoilla ja  puhua tyttärieni kansa ja - lähinnä  ja mainitsivat erämaan Zin nimeltä.  ja tähän sitten jo heräsinkin.

 Olen ajanut bussilla Zin-erämaan läpi aikanaan jonkin kerran ja lentänyt kerran sen yli lentokoneella. Zin on Israelin aluetta nykyään ns. syvä erämaa.  meteoriittikuoppa se  suuri Ramon Makhtes on siellä. .
Alueella ei ole vielä paljoa asutusta, mutta   se on potentielli kaupunkien ja maanviljelyskylien aluetta. ja  Juudan ja Simeonin sukukunnaksi määrätyä seutua.

Siellä oli Ilmestysmaja Mooseksen aikaan pystytettynä
 ja vielä nykyään, Nyky-Israelissa,  siellä on opetustarkoituksissa pystytetty  Ilmestysmaja  jossain kylässä Aravassa.

Arvelen että tuleva Temppelikaupunki tulee asutuksineen  ulottumaan  Negeviin näille alueille asti.  
 
.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar