Leta i den här bloggen

fredag 1 maj 2015

Suomalainen UNTSO-operaatioon osallistuva sotilastarkkailija haavoittui lievästi Syyria-Israel rajalla

Suomalainen loukkaantui tulituksessa Syyrian ja Israelin rajalla
HS, Ulkomaat
Suomalainen YK:n UNTSO-operaatioon osallistuva sotilastarkkailija loukkaantui lievästi perjantaina kello yhdeksältä Syyrian ja Israelin rajalla, Puolustusvoimat kertoi. Tarkkailija on ollut alueella jo useita kuukausia ja tottunut oloihin, kertoo everstiluutnantti Juha-Pekka Salmi.
Sotilastarkkailija loukkaantui raja-alueella tarkkailuasemalla, kun kapinalliset tulittivat Syyrian puolelta aseman yli.
Osa ammuksista räjähti ilmassa, jolloin aseman pommisuojaan siirtymässä ollut suomalainen loukkaantui paineaallon ja sirpaleiden vaikutuksesta lievästi. Hän sai iskemiä ja haavaumia selkään, niskaan ja pohkeisiin.
Arvion mukaan iskua ei ollut kohdistettu YK:n tarkkailijoihin, vaan se liittyi kapinallisten väliseen taisteluun. Salmi kertoo, että alueella toimii useita kapinallisryhmiä. Suuret ryhmittymät jakautuvat vielä pienempiin ryhmiin. Siitä ei ole tietoa, minkä ryhmän tulituksesta suomalainen loukkaantui.
Sotilastarkkailijan tutkinut lääkäri totesi vammat lieviksi. Loukkaantunut on kuitenkin toimitettu israelilaiseen sairaalaan jatkotutkimuksiin.
Loukkaantunut tarkkailija on tiedottanut asiasta omaisilleen. Salmi arvioi, että vammat ovat siksi lievät, ettei tarkkailijan tarvitse palata loukkaantumisen vuoksi Suomeen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar