Leta i den här bloggen

måndag 17 november 2014

Maailmassa ei ole ilmentynyt koskaan niin korkealaatuista elämää maan päällä kuin Jeesuksen elämä

Jumalan luomisen huippuhetki oli se kun pitkän esivalmistelun ja valintojen ketjun jälkeen   Aadamin lapsista, Seetin suvusta Aabrahamin siemenestä oli tullut  määrättyyn paikkaan asettuneesta kansasta määrätystä suvusta  henkilö, jonka sukupolvien  ketju Jumalan näkökulmasta oli seulottu  tovin-  meidän aikojamme monta sataa  vuotta- ja Jumala tämän suvun yhden naishenkilön kautta,  Nasaretin Marian  avulla,   loi maan päälle oman Poikansa, ihmisen mitassa,  ottamaan kontaktia ihiskuntaan tarkoin valitun  kontaktikykyisen pienen joukon,  Israelin kautta, jotta Hnen luomistyönsä pääsisi etenemään universumissa ihmiskunnasta  tulevan Jumalan ystävä- kansan  kanssa yhteistyössä.
Se  ihmisen hengen ylentäminen, sivistäminen ja opettaminen, mikä Raamatussa Jeesuksen ja apostolien  tulkinnan kirkastamana ja Paavalin kirjoittamana on säilynyt meidän päiviimme asti,  on riittoisa myös nykyihmiselle- suurempaan  demokratiaan ja tasa-arvoon tuskin  milloinkaan ylletään kuin siihen mikä alkuseurakunnassa vallitsi. Jeesus yhdessä pienessä tuokiossa  teki naiset ja miehet tasa-arvoisiksi  osallisuudessa Jumalan sanaan ja pelastukseen. Naiset saivat  heille sopivat tehtävät evankeliumin  edistämisessä, heihin luotettiin ja   heidän elämänosaansa  kiinnitettiin huomiota. Vielä viime hengenvedossa ennen kuin Hän siirtyi ihmismitastaan Ylösnousemusmittaansa Jeesus delegoi  äidistään huolehtimisen rakkaalle opetuslapselleen Johannekselle ja  antoi myös nuoren Johanneksen  saada kokea äidin rakkautta Marian kautta -  Siitä hyvyydestä  johtuen Johannes  joka sanallaan heijastaa seurakuntaan  suurta rakkautta ja huolenpitoa , mikä on Jumalan tarkoitus seurakunnan suhteen.
Pietari, joka oli  ison perheen pää, antoi myös  merkittävää ohjeita perhe-elämään ja seurakuntaan.
Paavali, joka oli  seurakunnan myrskylintu, suuntasi  saatua opetusta  pakanuuden suurimpiin syvyyksiin,  ja joutui organisoimaan  joka ainoan järjestyksen yhteiskunnassa ja perhe-elämässä  aivan  alkuelementeistä alkaen. Hän oli  opetettu jo vanhatestamentilliseen oikeaoppisuuteen ja siinä ontuen  teki sen virheen, että hyökkäsi  sydämen uskossa elävän alkuseurakunnan kimppuun, joten tämänkin virheen sovittamiseksi hän toimi  kiiruusti  totellen saamassaan  tehtävässään ja  Hengen antamissa suunnissa koettaen saada  ymmärtämystä  mooseksenuskoisissa  aikaan, että nämä eivät tuhoaisi Jumalan seurakuntaa, vaan liittyisivät pelastettujen joukkoon.  ja  uskoa aikaan  ateisteissa ja pimeyden vallassa olevissa pakanoissa, jotka  yhä uudestaan koettivat hyökätä  valoisan seurakunnan  kimppuun, niin  juutalaisten kuin kristittyjen. Paavali säästi  mahdollisesti rakastamaansakiin  naista ollen viemättä  häntä kaikenlaisiin matkojen kurimuksiin ja kivityksiin. Hän sanoi että hänellä olisi samoin oikeus  kuljettaa vaimonsa mukanansa kuten Pietarilla ja muilla  juutalaiskristillisen yhteisön veljillä oli tapana.  Jos  Jeesus ei olisi valinnut Paavalia, tällä luonnollisesti olisi iso perhe ja jokainen hänen pikansa ja pojan poikansakin   olisi kivittänyt  kristittyjä  koko lähi-idässä ja seurakunta olisi loppunut siihen kuten uskonnollisesti aggressivisten hallitsemissa syövereissä jumalten nimessä nykyaikana-  tavalliset  ihmiset katoavat  ymmärtämättömän uskon, "oman käden jumalten" kovasydämisyyden ja kivenheittojen   alla.
Jeesus otti pahimman kiivailijan  taivaan vaunuille ja osoitti  häikäisevän selkeästi mikä on väärin ja mikä on oikein. Jeesus eli Mooseksen lain  hyvää tarkoittavuuden todeksi ja karsi  sen mikä  oli vain ihmisen kivisydämen takia siihen myöhemmin liitettyä ja hengen vaikutuksesta loi seurakuntaan lihasydämen, hyvän sydämen joka tekee mielellään Jumalan tahdon.
 Nyt meillä on  tarkasti kirjoitettu Uusi Testamentti. ja kuten Paavali sanoo, kirottu olkoon se joka   julistaa toista evankeliumia kuin se mikä hänelle Paavalille  on Jeesukselta ilmoitettu ja jonka hän  Paavali Jeeusksen käskystä on pakanoille  julistanut. Jos seurakunnassa on asioita, joistaollaan eri mieltä,  on tutkittava kirjoituksista ja  pyydettävä Hengen viisautta, että tullaan havaitsemaan  Jumalan totuudet.
Jumala on Pyhä ja Hänen tarkoituksensa on saada seurakunnasta iankaikkisuuskelpoinen-  niitä jotka elävät iankaikkisesti. Koska  joskus tämä aineen universum joutuu  janan päähän, jossa tapahtuu instabilisoituminen ja silloin  on muuttuminen toiseen jatkuvaisuteen.  Se on tietysti minunkin vaikea käsittää.  Mutta jokainen asia on universumissa  erittäin ihmeellistä,  mikä tahansa mitä täällä maapallolla on, on ihmettä ja mielestäni  mahdottoman hienoa. ja saisi pysyä iät ja ajat.  Todennäkösitä on että tämä maapallolaisten kehittyminen on ainoaa  ihmiskuntakehitystä koko  universumissa.  Tämä on alkanut Janan  Alfasta ja päättyy jana Omegaan. Mutta iankaikkisuus on olemassa ja sinne on Tie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar