Leta i den här bloggen

tisdag 26 januari 2016

IIR MOSHAV u- SHMITA

http://kerenshviis.org/media/

 Shmita vuosi on tärkeä vmaaniljelijöille, jotak ovat ottaneet sen Isaskarin ikeen  Jaakobin heimoista,
sillä heidän fyysinen taakkansa on moninkertainen verrattuna muihin amamtteihin, joten sydämen ja aivon lepoon ei riitä vain joka viikkoinen sapatti vaan siihen vaaditaan shmita vuosi. Olisi hyvä, jos sen aikana he harrastaisivat  koulutuksia jossain  instituutiossa, joka olisi vain heitä varten pystytetty: Shmita-noudattavien maanviljelijöiden Shmita vuosi  refreshment- virkistyskoulutus-  siis lähinnä  mitä tahansa  opetusta taia taitoa kouluttava aika tai  lepovikkoja myös  lomilla.

  Shmita peltojen suhteen kasvu mitä itsestään tuliee, pitäisi olla myrkyttämätöntä ja  sen kasvun voi tallentaa  niille,  joilla ei ole maaomaisuutta , jotka tulevat poimiaan kuitenkin saatuaan luvan Shmitaa peltoja  tutkivalta järejstöltä ja saatuaan tietää missä on Shmita tuotetta antina köyhemmille. -   kosheria tuotetta -  antavat siitä sitten lantin vapaaehtoisesti viljelijäperheelle  tai jos ei ole antaa mitään, siunauksensa.  
Shmita vuoden tulisi olla kuitenkin iloinen asia- joka pidentää maanviljelijöiden elinikää ja estää  rasitustautien kertymistä juuri heidän osalleen. 
Maanviljelys ja karjanhoitoammatissa ei ole  varsinaista sapattia-  koska karjalla ja kasveilla on niitä  tarpeitaan . Siksi Shmita vuosi on ihmsen terveyden suojelemiseki  burn out- oireyhtymältä.   Arvelen että Jumala ei ole mitenkään ihastunut  jos sato tuhotaan, se minkä Hän antaa kasvaa ilman kyntöä ja kylvöä- vaan se tulee antaa uskoville  köyhille, jotka sen poimivat itse. Jumalahan niistä  tuotteista silloin itse vastaa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar