Leta i den här bloggen

lördag 26 mars 2022

Melitopolista kotoiset käyvät Melitopolissa

 https://www.timesofisrael.com/3-israelis-released-after-detainment-by-russians-in-ukraine-foreign-ministry-says/

Aivan yllättävä  motiivi  kansanmurhaajalla Putinilla nyt  Ukrainan suhteen: että hän nyt sitten  "denatsifioisi" Ukrainaa. Hädin tuskin on pari miljoonaa kolmesta miljoonasta venäjän  juutalaisesta päässyt muuttamaan pois Venäjältä Presetroikan päivien alettua-  ja vieläkin sieltä on muuttoliikettä poispäin.

  Ukrainassa  sen sijaan on juutalaisväestöä  viihtynyt jopa natsiaikojen jälkeen niin että  noin 200 000 hekilöä on siellä  Juudan heimoa juuriltaan  tai jokin perheenjäsenistä  on Juudan heimoa. Sellainen  juutalaisten määrä ja synagogien paljous on harvinaista Euroopassa.   Lisäksi Ukraina on ollut  hyvin monien kansallisuuksien suosittu opiskelumaa ja korkean kulttuurin ylläpitäjä, tieteen, taiteen, musiikin ja tekniikan alueella.  Myös Ukrainan alueella on ikivanhaa juutalaisasutusta,josta on lähtenyt  johtavia henkilöittä Israelin kansan historiaankin  valtiona.  Ukrainassa on ollut  pyhiinvaelluspaikka  kymmenille tuhansille ortodoksisille juutalaisille kautta maailman.  Sen sijaan  israelin viholliset  ovat  vannoneet, että he tulevat tekemään vielä suurempia  ihmeitä kuin Hitler  Juudan kansaa kohtaan, ja nyt  näyttää siltä että sellaisten  hizbollahin  ja  arabiterroristien  ihmeitten  tekijä onkin  mr. Putin itse, joka mielellään  tilaa itselleen  terrorivalmiita   palkka-armeijoita varsinkin Israelin altion vihollisista.   Ukrainan maassa on paljon natsismin  muistomerkkejä, koska  Holokaustiajan natsit eivät  saanett surmattua kansanheimoja  länsimaiten silmien alla  niin pöyristyttäviä määriä, kuin  laajoilla  maanviljelyslakeuksilla ja  metsaseuduissa, joita   vähemmän varakkaailla ukrainalais ja puolalaisalueilla oli  runsaasti.  Neuvostoliiton  politiikan köyhdyttämänä  Lännen ja idän välinen  heimo ja maa-vyöhyke on aina ollut  eräänlainen unohdettu musta aukko,  joka jää suurmahtien jalkoihin mennen tullen. Ukrainalaisia kuoli enemmän kuin juutalaisia sen sodan aikana ja heitä karkoitettiin   eri puolille  Neuvostoliittoa. Ukrainalaiset eivät  tosin joutuneet  alakynteen   uskonnollisuutensa ja  Mooseksen lain sääntöjen  takia, vaan siksi kun he olivat oma heimonsa, jolla ei ollut omaa valtiota ja  vahvaa hallinnollista, ukrainalaisjohtoa  ja omaa armeijaa siihen aikaan.  Heidän itsenäisyytensä  tapahtui  samoihin aikoihin kuin Baltian maitten, muta slaavilaisheimona  ukrainalaiset  joutuivat  hakemaan omaa tietään yksin  tilanteesta, jossa  kaikki kolme vahvaa slaavaimaata olivat  samassa alkutilanteessa: valkovenäjä, Venjö ja  Ukraina. Moskovaa vastasi Kiova, Leningradia vastasi Harkova. Venäjällä oli Volgansa ja Doninsa.  Ukrainalla  Dnjeprinsä,

Silti Venäjä petti, vaikka oli  absoboibnutitseensä  valtavat määrät itäisiä heimoja, jotka eivät pystyneet itsenäistymään. Baltit ottivat heti NATO:on yhteyden   Suomi taas omasi  puolituhantisen historian Ruotsin yhteydessä, että sen itsenäistyminen Venäjästä oli  luonnollista kulttuurihistoriankin takia  Suomalaisugrilaisia pienehköjä heimokuntia on siellä  Venäjällä  ölukuisia, kuka ne kaikki edes tuntee.  Niistä ei tule itsenäisiä kai moniin satoihin vuosiin, koska jo kielellinen  kahitys on jäänyt jälkeen   läntisistä  suomalaisugrilaisista ja baltialaisista kielistä  ja  venäjä on luonnostaan kaikkien virallinen kieli siellä.  Käsittämättöntä on että Venäjä, jolla oli mahdollisuus panostaa oman alueensa  huippukehitykseen kaiken tieteen, taiteen, musiikin,  kulttuurin  alueella-  sortui yhtäkkiä  alkukantaisten  kansanmurhaajien tavoin  hyökkäämään rauhasa elävän naapuriheimon kimppuun tuhoten, tappaen, ryöstäen, raiskaten, ja vielä kutsuen yleisesti tunnettuja palkkamurhaajia  avukseen, ties vaikka lukutaidottomista  heimoista.  Miä saattoi  Venäjän presidentin vaipumaan  arvostetusta korkeasta johtoasemasta naapurivaltion  tuhoojaksi?     Suomessakin oli aika, että häneen luotettiin sivistyneenä ja  luotettavana   Venäjän johtajana, sen jälkeen kun Venäjä olo lähinnä aina ollut  kauhun aihe koko Suomen kansalle vuorisadat. Syy, miksi Suomi on iät kaiket aseissa ja  pitää armeijansa  aktuellissa kunnossa.  Suomalaiset ihmettelevät, miten Ruotsi jätti armeijansa yhtäkkiä  olematta. Kestää, ennen kuin  tavallinen armeijajärjestys on palautettu.  Siinä ei auta edes mikään NATO-paraply, jos ei ole  omaa perustavaa armeija-rakennetta  paikallistasossa.  Mutta enpä ole niin perillä NATO-rakenteesta, että voisin sanoa, jos vaikka pelkkä jäsenmaksun maksaminen riittäisi  siihen paraply-osuuteen. Minsuta   NATO-jäsenyys on kallista. Kannatan ehdottomasti  ukrainalaisheimon  itsenäisyyden  tunnustamista, sen alueen suvereniteetin pitämistä ennallaan ja Ukrainan pakolaisten hyvää vastaanottoa tänä väliaikaiskautena, kun miehet siellä taistelevat  maansa puolesta.  En näe mitään syytä Venäjän koskea Ukrainan alueetta,  maata, kansaa tai  kansan rakentamia instituutioita ja koteja.

 https://www.timesofisrael.com/3-israelis-released-after-detainment-by-russians-in-ukraine-foreign-ministry-says/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar