Leta i den här bloggen

lördag 30 mars 2013

Pääsiäinen

Israelilla on pääsiäisviikko samaan aikaan kuin kristikunnalla. Pääsiäisen säädökset eivät ole niin kovin suuret  Mooseksen laissakaan: Ensimmäinen yö pitää valvoa, se on valvonta yö. ja sitten pitää syödä happamatonta leipää  viikon ajan ja samalla olla poistanut huushollista kaiken  hapatetun  täten kerran vuodessa.   Mitä sen lisäksi on tehty nyt kun Temppeliä ei ole  paikoillaan, on  perinteitä.
Samoin on Jom Kippur- juhlassakin vain oikeastaan yksi säädös: olla juomatta ja syömättä  24 tuntia ja pysytellä aivan paikoillan  mitään työtä tekemättä - onhan vedetön paasto hyvin  vaativa asia, loput ovat oikeastaan perimäsääntöjä,  kun Temppelijumalanpalvelusta ei ole.
Kristikunnan kyvyt valvoa ovat heikonlaiset.  Kun Jeesus valvoi valvontayön, opetuslapset vaipuivat adamiittiseen horrokseen ja Jeesus sanoi: Ettekö jaksaneet edes yhtä hetkeä valvoa Minun kanssani, (siis -  edes tässä asiassa täyttää Mooseksen lakia?) Niitä Jumalan israelilaisuuden cut off pointteja on pääsiäisen valvominen ja sovintopäivän vedetön paasto. Niitä on vielä joitain muitakin.ne voisi kerätä listaksi- tai ainakin huomioida ne lukiessaan Raamattua,  niistä kohdista mainitaan Mooseksen laissa, että joka niin ei tee, tulee Jumalan edessä poisleikatuksi Israelin kansasta. Tämä herkän omantunnon israelilaisuus on hyvin vahva  tekijä ja vaikka israelilainen olisi yksin maailmassa,  hän noudattaisi ne perussäädökset,  koska haluaa pysyä israelilaisena näkymättömän Jumalan silmissä.
Suuri osa kristikuntaa kerskuu siitä, että  Vanha liitto on vanhentunut ja tässä Uudessa Liitossa ei ole  niitä 613 säädöstä älä tee tai tee, mutta ei huomaa samalla että  Uusi Testamentti on sivistysoppia niin täynnä, että jos kerran ei ole kouluttautunut Vanhan Liiton kautta tottelevaisuuteen ja omantunnonherkkyyteen, Uuden Liiton käskyt ja kehoitukset ovat yhteenkerättybä   vähintäin kolminkertainen  määrä  kaikenlaista  sivistävää aakkosta pakanakansoille.  Kummallista, että sitä ei huomata.Ja kumma että ennenkuin kirkko on ne opettanut kansalle - kaikki- se jo tekee uusia sääntöjä ja murtaa  vanhoja, joita ei ole edes opettanut. Pitääkö kirkon etunenässä kadottaa sielut? Pakanoillakin on kohta korkeampi moraali kuin kirkon uusilla säädösten keksijöillä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar